Bezoek de Niagara Falls in Canada

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

De Niagara Falls is een groep van drie watervallen, wat de grens is tussen Canada en de Verenigde Staten. De watervallen liggen in het oosten van Noord-Amerika, bij het Canadese Ontario en de Amerikaanse staat New York.

De grootste waterval van de drie is de Horseshoe Falls, ook wel de bekendste waterval. Deze waterval wordt ook wel de Canadian Falls genoemd, omdat deze op Canadees grondgebied ligt. De andere twee watervallen in het gebied zijn de American Falls en de Bridal Veil Falls.

De watervallen zijn het beste te bezoeken vanuit het Canadese plaatsje Niagara. waar vele hotels en casino’s staan.

Behind the Falls

Vanaf het Canadese grondgebied is het mogelijk om de “Behind the Falls” tour te doen. Met een lift ga je naar beneden, waardoor je ongeveer op de helft van de hoogte van de waterval aankomt.

Vanaf hier kan je vanaf een plateau kijken naar de Horseshoe Falls, maar ook door tunnels achter deze waterval kan lopen. Vanuit de tunnel kan je de hoeveelheid water zien stromen. Een indrukwekkende plek om te lopen.

De grote hoeveelheid water dat omhoog dampt, kan ervoor zorgen dat je nat wordt. Bij de aanschaf van een kaartje voor “Behind the Falls” ontvang je een poncho.

Niagara Cruises

Zowel vanaf Amerikaans als Canadees grondgebied is het mogelijk om een boottocht te maken, om op deze manier zeer dicht bij de watervallen te komen. De boottocht duurt ongeveer een half uurtje.

Zodra je de boot opgaat, ontvang je een poncho. Deze heb je ook wel nodig, want je komt erg dicht bij de watervallen en wordt dus zeiknat! Houd dus rekening met de kleding & schoenen die je aantrekt als je de boot opgaat.

Met de boot naar de watervallen is een must-do wanneer je bij de Niagara watervallen bent. Het is zeer spectaculair om zo dicht bij de watervallen te komen.

Video

Ik bezocht de Niagara watervallen in juli 2019 tijdens een bezoek aan California & Ontario. Het beeldmateriaal hiervan is hieronder te bekijken.

Categorie├źn:Canada