Een bezoek aan de oude Britse kolonie HongKong

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

Hongkong is een wereldstad in Azië. De stad is een speciale administratieve regio van China. De stad bestaat uit 236 eilanden, met een totale oppervlakte van 1104 km2. Voor een bezoek aan Hongkong is als Nederlander geen visum nodig. Bij een bezoek aan het binnenland van China is wel een visum nodig.

Hongkong telde in 2015 ruim 7 miljoen inwoners. In de stad zijn weinig westerse toeristen te vinden. De stad is echter wel goed te bezoeken als westerse toerist. Tot 1997 was Hongkong een kolonie van Groot-Brittannië, waardoor alles in de stad zowel in het Chinees als in het Engels beschreven staat.

De stad is erg bekend om de grote hoeveelheid wolkenkrabbers en de indrukwekkende skyline. Elke avond is bij de skyline een lasershow te zien, die start om 20:00. De vele wolkenkrabbers zijn goed te zien vanaf de Victoria Peak, een hoge berg die je met een metro kan bezoeken. Vanaf deze plek heb je een prachtig overzicht over de stad.

Naast de grote hoeveelheid wolkenkrabbers is de stad ook groen. Neem bijvoorbeeld een bezoek aan het rustige Kowloon Park, waar je lekker op een bankje kan zitten en kan kijken naar schildpadden.

Skyline van HongKong

De skyline van HongKong is een van de meest indrukwekkende plekken van HongKong. De skyline die zo bekend is van televisie kom je zeker tegen tijdens een bezoek aan Hongkong.

De skyline is gelegen in het midden van HongKong. Vanaf de Victoria Harbour en Avenue of Stars loopt een lange boulevard, waar je lekker kan zitten op een bankje of muurtje. Langs de boulevard is lokale bevolking aan het hardlopen of vissen. Neem even de tijd om hier te ontspannen.

De skyline HongKong is zowel overdag leuk om te zien, als ’s avonds. Overdag kan je alle gebouwen goed bekijken, ’s avonds gaan de lampjes en projectie lasers aan, waardoor de wolkenkrabbers tot leven komen!

Om 20:00 vindt elke dag een lasershow plaats. De wolkenkrabbers gaan dan met groene laserlampjes naar elkaar schijnen. Omdat het in HongKong al vroeg donker is, is deze show altijd goed te zien. Je kan deze lasershow het beste bekijken vanaf Victoria Harbour. Heb je de lasershow een dag niet gezien? Heb je de lasershow net gemist? Dan kan je het de volgende dag weer proberen!

Victoria Peak

Bij een bezoek aan Hongkong mag de Victoria Peak niet ontbreken, het hoogste punt van Hongkong. Met de metro is het mogelijk om de Victoria Peak stijl te beklimmen, waardoor je op een hoogte van 554 meter komt. Vanaf deze hoogte krijg je een prachtig uitzicht over de wereldstad Hongkong.

Voorheen was de Victoria Peak alleen bezet door radiozendinstallaties. Tegenwoordig is een deel van de berg opengesteld voor publiek en is de Victoria Peak een van de beste publiek trekkers geworden. 

Per jaar bezoeken ongeveer 7 miljoen toeristen het hoogste puntje van de berg. Wanneer je geen zin hebt om lang in een rij te staan, raden wij aan om extra vroeg naar deze attractie te gaan. Indien je dat niet doet, sta je eerst ruim een uur beneden in de rij en wanneer je weer naar beneden wilt, sta je ook weer een uur in de rij te wachten. Zonde van de tijd wanneer je een korte stedentrip in Hongkong hebt gepland!

Klooster van de Tienduizend Boeddha’s

Het Klooster van de Tienduizend Boeddha’s is een van de meest indrukwekkende plekken van HongKong. Het betreft een boeddhistische tempel en klooster op de berg van Pai Tau Tsuen.

Het klooster is opgericht door Yuet Kai in 1951, met geld dat geschonken is door een rijke zakenman uit HongKong dat werd verdiend in de tabaksindustrie.

Wanneer je het klooster wilt bezoeken, moet je een trap beklimmen. Het beklimmen van de trap is vrij zwaar wanneer het erg warm weer is, dus neem genoeg water mee en trek goede schoenen aan.

Opvallend bij een bezoek aan het Klooster van de Tienduizend Boeddha’s is dat het een van de plekken is waar weinig toeristen rondlopen. Het klooster is goed te bereiken met het openbaar vervoer, maar ligt wel op afstand van de andere populaire toeristische plekken.

Zorg bij een bezoek aan het Klooster van de Tienduizend Boeddha’s dat je goed weet op welke locatie zich deze tempel bevindt. De locatie van de tempel wordt niet heel goed aangegeven in de stad.

Klooster van de Tienduizend Boeddha’s

Tian Tan Boeddha

In 1993 werd de bouw van de Tian Tan Boeddha voltooid, het grootste Boeddha beeld in de openlucht. Het beeld is een symbool voor de verhoudingen tussen mens en natuur, volk en geloof.

De bouw van de Tian Tan Boeddha heeft in totaal 3 jaar geduurd. In 1990 werd de bouw gestart, waarna op 29 december 1993 de bouw van het beeld afgerond werd. 29 december is de geboortedatum van Gautama Boeddha.

Het beeld is van brons en is 34 meter hoog. Het beeld staat op het puntje van de berg, om hier te komen moet je totaal 268 trappen beklimmen. Op heldere dagen is het soms mogelijk om het beeld vanaf Macau te zien, een stad die 42 kilometer verderop ligt.

De Tian Tan Boeddha is een bronzen beeld, dat gelegen ligt in Ngong Ping, Lantau. Om het beeld te bezoeken, moet je uitstappen bij metrostation Tung Chung, waarna het ruim een uur lopen is om de berg op te komen waar de Tian Tan Boeddha staat. Makkelijker is om je bezoek aan de Tian Tan Boeddha in combinatie te doen met de Ngong Ping Skyrail. Deze kabelbaan is in 2006 aangelegd en brengt je zonder moeite de berg op!

Categorieën:China