Een bezoek aan de oude Portugese kolonie Macau

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

Macau is een speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China, vergelijkbaar met HongKong. In het verleden was Macau een kolonie van Portugal. Sinds 1999 is Macau zelfstandig, maar het koloniale verleden van Portugal is duidelijk te zien in de stad. Veel gebouwen hebben een Portugees tintje, waardoor de stad erg uniek is ten opzichte van het vaste land van China.

Macau is de gokstad van China. Doordat Macau de enige stad is waar gokken legaal is, gaan veel rijke Chinezen op reis naar Macau om daar te gokken. De stad staat daardoor vol met casino’s.

Macau is prima te bezoeken tijdens een stedentrip in HongKong. Met de boot, verzorgd door TurboJet, is het een uur varen naar de andere stad. Belangrijk is dat je hierdoor HongKong verlaat en Macau ingaat. Je moet dus door de douane en je paspoort meenemen.

Senado Square

Senado Square is een bekend plein binnen het historische centrum van Macau. Wanneer je over het Senado Square loopt, voelt het net alsof je door de straten van Lissabon loopt. In het centrum is nog goed het Portugese koloniale verleden te bezichtigen.

Aangrenzend aan de Senado Square is ook gelijk de drukste straat. Op drukke momenten zit er weinig beweging in de straat en kan je er dus alleen rustig doorheen lopen. Gelukkig zijn de meeste Nederlanders lang, waardoor je goed over de paraplu’s van de Chinese toeristen heen kan kijken.

In het centrum van Macau zitten veel lokale winkeltjes, waaronder winkels met lokale lekkernijen of toerisme winkeltjes waar je wat souvenirs kan kopen. Omdat Macau een eigen valuta heeft, betaal je met de Macause Pataca.

Ruïne van São Paulo

In het verleden had Macau een kathedraal. Tegenwoordig is hier nog maar weinig van over. Een bezoek aan de Ruïne van São Paulo, de overblijfselen van de kathedraal, is een van de hoogtepunten bij een bezoek aan Macau. In 2005 werd de Ruïne van São Paulo als onderdeel van het historisch centrum van Macau onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst. De kathedraal is 26 meter hoog.

Tussen 1582 en 1602 werd de Sint-Pauluskathedraal gebouwd. Destijds was de kathedraal een van de grootste kathedralen van Azië. Al in 1835 werd de kathedraal verwoest door een typhoon. Alleen de voorgevel van de kathedraal is blijven staan en is ook hedendaags nog te bezichtigen.

Het bezoeken van de Ruïne van São Paulo is een must-do tijdens een bezoek aan Macau. De Ruïne van São Paulo is gelegen in het centrum van Macau. Voor het bezichtigen wordt geen entree gevraagd, je kan er zo heen lopen!

Categorieën:China