Een bezoek aan wereldstad Shanghai

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

Shanghai is met 26 miljoen inwoners niet alleen de grootste stad van China, maar ook de grootste stad van de wereld. De stad heeft genoeg bezienswaardigheden voor een volle dag vermaak!

Wij bezochten Shanghai in de zomer van 2019. Met dit artikel zullen we de leukste locaties in de stad toelichten.

De skyline van Shanghai

De skyline van Shanghai ligt midden in het centrum van de stad. Dwars door het centrum ligt de grote rivier Huangpu. Vanaf de Bund, een 1,5 KM lange wandelroute langs de waterkant, is de skyline van het financiële district van Shanghai uitstekend te bekijken. Je kijkt namelijk uit op het financiële district, welke aan de andere kant van de rivier ligt.

Het financiële district van Shanghai is mooi om van een afstand te bekijken, maar er zijn geen toeristische activiteiten te vinden. Het financiële district is hierdoor niet een aanrader om te bezoeken.

Met het openbaar vervoer kan je uitstekend bij de Bund komen. Neem hiervoor halte East Nanjing Road.

De skyline van Shanghai
De skyline van Shanghai

Jing’an Temple

Een van de bekendste tempels van Shanghai is de Jing’an Temple. Deze Boeddhistische tempel ligt aan de West Nanjing Road en is gemakkelijk te bereiken met de metro, want de halte ligt naast de tempel.

De entree van de tempel is 50 Yuan per persoon. Daarbij is het handig om te weten dat je dit alleen contant kan betalen, want een CreditCard wordt niet geaccepteerd.

De tempel is mooi om te bezoeken en geeft een indruk hoe Chinese tempels eruit zien. In het midden van de buitentuin van de tempel staat een grote hoge pan, waar veel toeristen een muntje in proberen te gooien.

Jing'an Tempel in Shanghai
Jing’an Tempel in Shanghai

Het oude centrum

Het zou een ideale locatie zijn om de volgende film van Kung Fu Panda op te nemen, het oude centrum van Shanghai. Het centrum heeft prachtige artistieke huisjes hoe Shanghai er vroeger uitzag.

Bij het oude centrum ligt de Yuyuan Garden, een mooie tuin. Als je deze wil bekijken, zorg dan dat je vroeg bent, anders is het hier namelijk veel te druk. De tuin is voorzien van een grote vijver met vele mooie vissen.

Het oude centrum is voorzien van veel winkeltjes en kan een klein beetje een Zaanse Schans gevoel geven.

Winkelen bij Nanjing Road

Wil je even winkelen bij westerse winkels? Neem dan de metro naar Nanjing Road. Deze winkelstraat staat vol westerse winkelketens.

Daarnaast vind je in deze winkelstraat exclusieve winkels van merken zoals M&M en LEGO.

Categorieën:China