Openbaar vervoer in Shanghai

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

Shanghai is de grootste stad van de wereld met ruim 26 miljoen inwoners. Ondanks dat de stad erg groot is, kan je uitstekend met het openbaar vervoer de stad bezoeken. In dit artikel geven we je tips voor een goede voorbereiding!

Metro netwerk Shanghai

Het metro netwerk van Shanghai is zeer geschikt om de stad te verkennen. Er zijn verschillende lijnen, welke allemaal een ander kleurtje hebben op de kaart. Daarnaast staan de bestemmingen in zowel Chinese karakters als een naam die alfabetisch te lezen is. Je hoeft dus niet Chinese karakters met elkaar te vergelijken.

Het metro netwerk gaat dwars door het centrum van de stad. Locaties als De Bund, het oude centrum en de Jaden Boeddha Tempel zijn gemakkelijk te bereiken met de metro.

Een kaartje voor de metro kan je kopen bij de vertrekpunten. Het is verstandig om contant geld bij je te hebben, omdat CreditCard niet overal geaccepteerd wordt.

Hogesnelheidstrein Maglev

Vanaf de luchthaven vertrekt de hogesnelheidstrein Maglev. Deze hogesnelheidstrein brengt je in 13 minuten naar het metro station bij Longyang Road.

Voor 50 Yuan per enkele reis (80 Yuan voor een retourtje) wordt je dichtbij het centrum gebracht. De metro vertrekt ook vanaf de luchthaven en is een goedkopere manier, maar als je een kortere tijd in Shanghai hebt, is de Maglev trein een handige optie.

Bij het tonen van je vliegticket ontvang je 20% korting op je kaartje met de Maglev. Daarnaast is er een combi ticket verkrijgbaar op de luchthaven van Pudong, bij de Maglev ticket verkoop, waarmee je zowel een metro dagkaart als de Maglev trein kan afkopen.

Categorieƫn:China