De hoogtepunten tijdens een citytrip Parijs

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

Parijs wordt gezien als de stad van de liefde. De hoofdstad van Frankrijk heeft 2,25 miljoen inwoners. Jaarlijks bezoeken veel toeristen Parijs. In 2004 bereikte dit een recordpunt, toen 25 miljoen toeristen de stad in een jaar hadden bezocht.

Parijs wordt in tweeën gedeeld door de rivier De Seine. Deze rivier loopt dwars door de stad heen. Wanneer je goed te been bent, is het mogelijk om de toeristische attracties lopend af te gaan. In een aantal dagen is het mogelijk om alle toeristische attracties te zien.

Naast de prachtige kathedralen in de stad, zijn er nog genoeg andere locaties in de stad te bewonderen.

Louvre

Het Louvre is een van de grootste museums van de wereld. In het museum is onder andere het wereldberoemde schilderij van Mona Lisa te bewonderen.

Van oorsprong is het Louvre een kasteel dat in de middeleeuwen werd bewoond door de koningen van Frankrijk. Het eerste deel werd in 1190 aangelegd door de Franse koning Filips II.

In 1368 heeft de Franse koning Karel V het gebouw veranderd naar een Paleis. Karel V was groot kunstliefhebber en bracht naar het Louvre zijn collectie kunst van 917 werken.

Als kunstliefhebber kan je een dag uittrekken voor het Louvre. Met een tentoonstellingsruimte van 60.000 vierkante meter en meer dan 35.000 tentoongestelde werken is het Louvre een van de grootste museums van de wereld. Slechts 10% van de collectie wordt tentoongesteld. In totaal heeft het Louvre meer dan 300.000 werken.

Eiffeltoren

De Eiffeltoren is een van de bekendste bezienswaardigheden in Parijs. De Eiffeltoren is gelegen aan de rivier de Seine. De Eiffeltoren is 317 meter hoog. In totaal bestaat de toren uit 1665 trappen.

Op het eerste platform van de Eiffeltoren is een expositie te zien met foto’s en schilderijen over de toren. Op sommige momenten vinden hier ook andere activiteiten plaats. Zo was het in de winter van 2015 mogelijk om hier te schaatsen.

Met een lift is het mogelijk om naar de top van de Eiffeltoren te gaan. Vanaf het hoogste punt van Parijs krijg je een uniek uitzicht over de stad Parijs.

De Eiffeltoren is een symbool van Parijs geworden. De toren ging open in 1889, nadat het project in 1884 ontworpen. De bouw vond plaats tussen 1887 en 1889. De Eiffeltoren werd gebouwd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1889. Het jaar 1889 werd daarbij niet als toeval gekozen, het was namelijk de honderdste jaar na de franse revolutie.

Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog is de Eiffeltoren ontsnapt aan een brandstichting. De Duitse bezetters onder de groep de Wehrmacht hadden deze aanslag opgeëist.

Sinds de oudejaarsavond in 2000 gaan de lampen in de Eiffeltoren iedere avond van negen tot twaalf uur ’s avonds aan. In eerste instantie werd dit alleen gedaan om oudejaarsavond te vieren, maar omdat mensen het mooi vonden, wordt sindsdien iedere avond de verlichting aangedaan.

Moulin Rouge

De Moulin Rouge ligt in Boulevard de Clichy, de rosse buurt van Parijs. Het gebouw is ontworpen door de architecten Eduard Niermans en Adolphe Willette.

Tegenwoordig is Moulin Rouge een nachtclub, die wereldwijd bekend is. De nachtclub is een grote inspiratiebron voor films en boeken.

De Moulin Rouge werd op 6 oktober 1889 geopend door Josep Oller. Op het dak staat een grote rode molen, die vanaf de straat goed te zien is. De Moulin Rouge is een symbool voor het bohemienleven, het leven van zigeuners.

In de Moulin Rouge werden extravagante shows gegeven. Deze shows waren geïnspireerd door het circus. In de shows waren sexy danseressen te zien.

Hôtel des Invalides

Het Hôtel des Invalides is gelegen in het centrum van Parijs. Het gebouw werd gebouwd in opdracht van Lodewijk XIV, de zonnekoning van Frankrijk. Het gebouw heeft in de 17e eeuw gediend als onderkomen voor soldaten die hulpbehoevend waren geraakt tijdens de dienst in het leger.

In 1840 zorgde Koning Louis-Philippe ervoor dat het stoffelijk overschot van Napoleon naar Parijs terugkeerde. Op 15 december 18040 werd de keizer, middels een staatsbegrafenis, begraven in de Dôme des Invalides. Napoleon ligt in de kelder onder de gouden koepel.

Het graf van Napoleon is te bekijken bij een bezoek aan het Hôtel des Invalides. Doordat het graf van Napoleon in een ondiepe put staat, moet je een buiging maken om het graf te bekijken.

Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is een van de oudste monumenten van Parijs. De Arc de Triomphe is gebouwd tussen 1806 en 1836. De poort staat op de Place Charles de Gaulle, een van de drukste verkeerspunten van Parijs. Bij dit punt komen 12 rijbanen samen.

In 1806 gaf Napoleon de opdracht om de Arc de Triomphe te bouwen. De architect Jean-François Chalgrin kreeg de opdracht, maar tijdens de bouw overleed hij. De bouw werd daarom in 1811 stilgelegd. Op dat moment was de Arc de Triomphe nog geen 10 meter hoog.

Onder een nieuwe leider, Lodewijk Filips, werd er in 1832 tot 1836 verder gebouwd. In 1836 was de bouw gereed.

In 1840 werd het stoffelijk overschot van Napoleon onder de Arc de Triomphe gereden. Het was een imposante ceremonie ter ere van de leider die in 1821 was overleden.


Categorieën:Frankrijk