De hoogtepunten van Londen

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

Londen is de hoofdstad van Engeland. In de stad wonen ongeveer 7,5 miljoen mensen, waarmee Londen de stad is met de meeste inwoners van de Europese Unie.

Londen is niet alleen erg toeristische, de stad is ook het centrum van de politiek, economie en cultuur van Engeland. Het parlement is gevestigd in Londen.

Tower Bridge

Na jaren van werk waren de werkzaamheden voor de Tower Bridge in 1894 afgerond. De brug ligt over de Theems rivier en naast de Tower of Londen, waarvan de naam van de brug afkomstig is.

De brug bestaat uit twee loopbruggen, deze bevinden zich 44 meter boven het water. Deze loopbruggen verbinden de twee torens met elkaar. Sinds 2014 is een deel van de vloer voorzien van een glazen paneel.

De bouw van de Tower Bridge heeft uiteindelijk 8 jaar lang geduurd. De bouw werd gestart in 1886. In totaal zijn 432 arbeiders aan de slag gegaan met de bouw van de Tower Bridge. Om de constructie te ondersteunen, werd gebruik gemaakt van twee massieve landhoofden met 70.000 ton beton.

De Tower Bridge kan open. Het deel waar de auto’s rijden, kan omhoog. In het verleden werd dit met stoommachines gedaan, tegenwoordig gaat dit elektrisch. De originele stoommachines zijn echter bewaard, zodat toeristen deze kunnen bezichtigen.

De brug gaat ongeveer 1000 keer per jaar open, onder andere voor cruiseschepen en marineschepen. Wanneer een schip door de Tower Bridge wilt varen, zal dit 24 uur van te voren gemeld moeten worden.

Big Ben

De Big Ben is de bijnaam voor de klokkentoren die bij het Palace of Westminster hangt. De klok is de zwaarste klok van de wereld. Vaak wordt de hele toren gezien als de Big Ben, maar eigenlijk is het alleen de klik die deze naam heeft. Ieder uur luid de Big Ben klok.

De Big ben is genoemd naar Benjamin Hall, een politicus die aanzet gaf tot de bouw van de toren. Hij had als bijnaam Big Ben, waardoor de klok ook deze bijnaam kreeg. In 1858 werd de klok geïnstalleerd. De eerste keer dat de klok slagklokken maakte, was op 11 juli 1859.

De Big Ben doet alleen dienst bij speciale gebeurtenissen, zoals bij de uitvaart van koning George VI in 1952. Koning George VI is 56 jaar oud geworden, waardoor de Big Ben 56 slagen liet horen.

De Big Ben staat in het centrum van Londen. De toren zit vast aan het Palace of Westminster. Door een boottocht over de Themes kan je vanaf een afstand prachtige foto’s maken van de toren.

Vanaf de Theems rivier heb je uitzicht op de Big Ben.

Londen Eye

De Londen Eye is een gigantisch reuzenrad midden in het centrum van Londen. Wanneer je besluit om in het reuzenrad te gaan, krijg je een prachtig overzicht over de hele stad. Tijdens de opening van de Londen Eye in 1998 was de Londen Eye het grootste reuzenrad ter wereld.

Het reuzenrad werd gebouwd in opdracht van British Airways, ter ere van de millenniumwisseling in 2000. De Londen Eye is 135 meter hoog, weegt 1700 ton en heeft 32 gesloten capsules. De Londen Eye beweegt heel langzaam, waardoor het niet telkens stil hoeft te staan. Bezoekers hebben beneden aankomen alle tijd om eruit te gaan of erin te gaan alvorens de capsule weer omhoog gaat.

The London Dungeon

The London Dungeon is een attractie in Londen. De attractie ligt midden in Londen, vlakbij de Londen Eye. Voor een bezoek aan de Londen Dungeon ben je ongeveer een uurtje kwijt.

In The London Dungeon wordt het verhaal verteld over de geschiedenis van Londen. Daarbij komt onder andere het verhaal van Jack the Ripper naar voren. Jack the Ripper was vroeger een seriemoordenaar van vrouwelijke prostituees. In 1888 heeft hij veel prostituees om het leven gebracht in Londen, zonder ooit gezien te zijn.

The Londen Dungeon verteld de geschiedenis van Londen als een show. Echte acteurs brengen het verhaal over met speciale effecten.

Het is aan te raden om de ticket vooraf online te kopen. Je ontvangt dan 20% korting en hoeft niet meer in de rij te staan bij de attractie! Tickets kunnen hier online worden gekocht.