Het noorden van het eiland Sardinië

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

Sardinië is een groot Italiaans eiland in de Middellandse Zee. Het eiland is ideaal als je even toe bent aan ontspanning en zon! In juni 2019 bezocht ik het eiland. Ik huurde een Fiat 500 en reed hiermee van Olbia tot het Stintino, ofwel het noorden van het eiland.

Castelsardo

Tijdens het verblijf in Sardinië verbleven we in een hotel in Castelsardo, een plaatje aan de kust dat genoemd is naar het kasteel dat gelegen is in het dorp. Castelsardo is een toeristisch dorpje, waar je heerlijk kan genieten van het strand, maar ook een bezoek kan brengen aan het kasteel van Castelsardo.

Vanaf elke hoek in het dorp is er mooi uitzicht op het kasteel, omdat deze op een berg ligt. Voordeel daarbij is dat wanneer je het kasteel bezoekt, je op het hoogste puntje van het dorp bent en daarmee mooi overzicht hebt over de locatie!

Castelsardo
Het strand van Castelsardo.

Stintino

Stintino is het hoogtepunt van het noorden van Sardinië. Het dorp ligt helemaal in het noord-westen van het eiland en is vooral bekend om het prachtige strand Spiaggia della Pelosa.

Spiaggia della Pelosa is een strand dat gelegen is in een baaitje. Het water is hier erg blauw, rustig, ondiep en omdat het aan de kust ligt is er vaak een lekker koel briesje.

Wanneer je hier naar het strand gaat, zorg er dan voor dat je naast je handdoek ook een rieten matje hebt. De strandpolitie controleert actief en zal je eerst waarschuwen wanneer je niet een matje rieten gebruikt. Heb je nog geen matje? Dan kan je deze bij de lokale verkopers kopen!

 Spiaggia della Pelosa
Het strand Spiaggia della Pelosa.

Olbia

Wij vlogen op Oblia, de stad van Sardinië. Deze stad heeft echter weinig hoogtepunten om te bezoeken, maar is wel erg fijn als je even lekker een borrel wil drinken op het terras of wilt genieten van een pizza.

In de stad staan een aantal kerkjes die je kan bezoeken. Echter staan in de stad niet de indrukwekkende Italiaanse kerken die je gewend zal zijn van Italië.

Categorieën:Italie