Een stedentrip naar Milaan

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

Milaan is de modestad van Italië. De stad is gelegen in het noorden van het land en is slechts anderhalf uur vliegen vanaf Nederland. Dat Milaan een modestad is, is goed te zien in Galleria Vittorio Emanuele II. Deze locatie ligt in het centrum en is een overdekt kruispunt waar luxe modewinkels zich hebben gevestigd.

Tijdens een bezoek aan Milaan mag de Kathedraal van Milaan niet ontbreken. Bijzonder aan deze kathedraal is dat je naar het dakterras kan lopen per trap of met de lift, waarna je prachtig uitzicht hebt over de stad.

De kathedraal van Milaan

De kathedraal van Milaan ligt in het centrum van Milaan. De kathedraal ligt aan het plein Piazza del Duomo, een groot plein waar vele toeristen bijeen komen om prachtige foto’s te maken met deze kerk. De foto’s van de kerk zijn vaak ook een van de meest herkenbare locaties van Italië.

De werkzaamheden van de kathedraal zijn afgerond in 1965. Daarvoor zijn er eeuwen gewerkt aan de kathedraal om het tot een gigantisch gebouw te krijgen. De kathedraal bevat 135 marmeren siertorens en meer dan 2200 beelden. In het Italiaans wordt de kathedraal de Duomo Santa Maria Nascente genoemd.

Wanneer je de kathedraal wilt bezoeken, zorg dan dat je op tijd heen gaat. Er staat vaak een lange rij voor de kaartverkoop. Deze rij begint vaak buiten, maar zodra je binnen bent moet je waarschijnlijk nog een uur wachten tot je uiteindelijk een kaartje kan kopen.

Er zijn verschillende activiteiten die je kan doen in de kathedraal van Milaan. Je kan alleen de kerk in, maar je kan ook naar de top van de kathedraal. Dit is zowel mogelijk met de lift als de trap, dus voor iedereen zonder hoogtevrees mogelijk .Vanaf het dak krijg je een mooi uitzicht over het plein.

De kathedraal van Milaan kan je beklimmen!

Galleria Vittorio Emanuele II

Milaan is bekend als modestad. De Galleria Vittorio Emanuele II draagt hieraan goed bij. Alle luxe (Italiaanse) merken, zoals Gucci, Prada en Massimo Dutti hebben hier een vestiging zitten.

Galleria Vittorio Emanuele II is gelegen links naast de kathedraal van Milaan. Het is leuk om hier even binnen te lopen en de winkels van buiten te bekijken. Het winkelcentrum is een kruispunt, waarbij het dak van glas is gemaakt.

Castello Sforzesco

Een kwartier lopen van de Kathedraal van Milaan ligt de Castello Sforzesco. Dit kasteel is een van de bekendste monumenten van Milaan.

In de zomer vinden er concerten en tentoonstellingen plaats in het binnenhof. Het kasteel kan je gratis bezoeken.

Categorieën:Italie