Reisinformatie over Zuid-Afrika

Ben je binnenkort van plan om op vakantie te gaan naar Zuid-Afrika? Dan bevat deze website alle informatie waarmee je een perfect voorbereide rondreis door het land kan maken!

Zuid-Afrika is een groot land. Het land is 17 keer groter dan Nederland, waardoor je wel een aantal weken op reis bent om het land goed te zien. Het land is voorzien van een goede infrastructuur, waardoor je prima een auto kan huren en zelf kan gaan rijden. In Zuid-Afrika wordt links gereden, maar dat is eigenlijk alleen de eerste 15 minuten even wennen en daarna rijdt het vertrouwd.

Omdat Zuid-Afrika aan de andere kant van de evenaar ligt, zijn de seizoenen ook omgedraaid. Wanneer het in Nederland zomer is, is het in Zuid-Afrika winter. De beste reistijd verschilt met de activiteiten die je wilt doen in het land. Bij een bezoek aan de wildparken in de omgeving van Johannesburg, is het handig om dit te doen in de maanden juli en augustus. Het is op dat moment winter in Zuid-Afrika, waardoor het een stuk koeler is voor de dieren om overdag te bewegen en niet te schuilen in de schaduw.

Wil je een bezoek brengen aan Kaapstad en omgeving, dan is het wellicht interessanter om dit in de Zuid-Afrikaanse zomer te doen, ofwel december en januari. Tijdens deze maanden schijnt de zon volop, waardoor het zeer aangenaam is om lekker op de vele stranden te luieren.

Artikelen over Zuid-Afrika