Bezoek Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië

Gepubliceerd door Marit Bakker op

Kuala Lumpur, vaak afgekort als KL, is de hoofdstad van Maleisië. De stad heeft een aantal zeer leuke bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens een verblijf in de stad.

Petronas Twin Towers

De bekende torens die hoog uitsteken boven de andere gebouwen zijn de Petronas Twin Towers.Deze twee torens zijn met elkaar verbonden op de 41e en 42e verdieping door middel van een loopbrug. Rondom de torens ligt het KLCC park.

Vanuit dit park zijn de torens goed te bekijken en zijn er verschillende fotoplekken aangegeven. In het park zijn ook veel bankjes om uit te rusten en een waterspeeltuin en een gewone speeltuin voor kinderen.

Voor de torens ligt het Kuala Lumpur City Centre (KLCC). Dit is een groot winkelcentrum met veel merken. Op de derde etage is een foodcourt met Aziatisch eten, maar ook hamburgers en pizza’s. Voor dit winkelcentrum is een GRAB ophaalpunt.

Batu Caves

De Batu Caves zijn grotten met een tempel in de grot en voor de trap staat een enorm groot goudkleurig Boeddhabeeld. Met de 272 gekleurde treden ga je omhoog en kom je uit bij de tempel.

Bij de trappen zitten veel apen die er schattig uit zien, maar uit zijn op eten of een ander voorwerp om te stelen. Zorg er dus voor dat je geen losse voorwerpen hebt en niet eet of drinkt in de buurt van de apen. Ze hebben scherpe tanden waar je niet door gebeten wilt worden.

De entree is voor de trappen gratis, er kan wel een vrijwillige donatie gedaan worden.

De Batu Caves vanaf boven bekeken

Kledingvoorschriften Batu Caves

Op het moment dat je de trap omhoog wilt gaan, moeten je knieën bedekt zijn. Bij de ingang kan je een wikkeldoek huren of je kan er zelf een meenemen. Als je een tempel zelf in wilt, moet je je schoenen uit doen. In de grot kan het nogal nat zijn van water dat naar beneden druipt en daardoor kan het soms ook glad zijn. Houdt hier rekening mee met schoeisel.

Vervoer naar Batu Caves

Ons advies is om ’s morgens vroeg bij de Batu Caves aan te komen. Want rond 8.30 uur komt de zon boven de rotsen uit en wordt het een stuk warmer om de traptreden te beklimmen. Ook is het ’s morgens vroeg nog het rustigste, omdat de touringcars iets later komen.

Je kan bij de grotten komen met openbaar vervoer en met Grab. Met de metro kan vanaf KL Sentral en is de halte Batu Caves de laatste halte. De reis met het openbaar vervoer duurt ongeveer een half uur, omdat de grotten buiten het centrum liggen.

De Chinese tempel Thean Hou

Maleisië is een land met veel verschillende culturen. Zo zijn er ook veel mensen met een Chinese achtergrond en die houden een mooie tempel in stand. Dit is de Thean Hou Temple.  Deze tempel komt op steeds meer Instagram kiekjes voor door zijn mooie gekleurde lampionnetjes. Om bij het plein met de lampionnen te komen, moeten er wel een aantal trappen gelopen worden naar de bovenste verdieping van het complex. Hierdoor is het niet rolstoeltoegankelijk.

Om bij de tempel te komen, is het het handigste om Grab te gebruiken. Openbaar vervoer is niet aan te raden, omdat er geen halte in de buurt ligt.

Thean Hou tempel

Avondeten bij de food market

Een bekende straat met allemaal eettentjes is de Jalan Alor Night Food Court. Deze straat wordt vanaf een uur of 6 bezet met allemaal plastic tafels en stoelen en veel restaurants. Hier kan je goedkoop en lekker eten. Er is een ruime keus aan Aziatisch eten, vlees, vis en vega.

Aan deze straat Jalan Alor zit de Changkat Bukit Bintang. Deze straat heeft veel massagesalons en daarna veel restaurants en barretjes met meer een westerse menukaart. Ook hebben veel van deze bars een Happy Hour, waardoor je eventueel eerst een drankje kan doen daar voordat je bij de Jalan Alor Food Court gaat eten. 

Categorieën:Maleisië