Kuching, een basis voor Bako NP

Gepubliceerd door Marit Bakker op

Wij hebben Kuching bezocht om vanuit deze stad Bako National Park te bezoeken. Kuching is met het vliegtuig goed te bereiken vanaf Kuala Lumpur en Singapore.

Kuching is in het Indonesisch kat en daarom wordt deze stad ook wel “kattenstad” genoemd. Dit is te zien aan de standbeelden van katten door de stad.

Deze stad is de grootste stad van de staat Sarawak in Maleisië op het eiland Borneo. De plaats wordt vooral gebruikt als uitvalsbasis voor de natuurparken op Borneo, zoals Bako National Park. In dit artikel vindt je meer informatie over het bezoeken van Bako.

Daarnaast heeft deze stad een aantal winkelcentra en restaurants. Ook kan je eten bij een van de verschillende foodcourts als je daar nieuwsgierig naar bent. Soms moet je goed zoeken naar de locatie van een foodcourt. Er is er bijvoorbeeld een op een dak van een parkeergarage.

De rivier door de stad met de boulevard is een bekend punt van de stad. Vanaf de boulevard heb je uitzicht op een paleis en een fort. In de avond staan er verschillende foodstandjes en is er een lichtshow om 20.30 en 21.30.

Watershow in Kuching
Categorieën:Maleisië