Langkawi, de hoogtepunten bij een bezoek aan deze eilandengroep

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

Langkawi is een eilandengroep van 99 eilanden aan de westkust van Maleisië. De eilandengroep is per vliegtuig goed bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en Singapore.

Tijdens ons bezoek aan Langkawi hebben we voor een dag een scooter gehuurd, wat ongeveer 6 euro per dag kost. Omdat er weinig wegen zijn en deze daarnaast erg rustig zijn, is het eiland prima per scooter te bezichtigen.

Sky Bridge

De Sky Bridge is een van de bekendste locaties op het eiland. Deze brug is in 2005 gebouwd en is een 125 meter gebogen brug over de bergen.

De Sky Bridge is alleen te bereiken met de kabelbaan. Met de kabelbaan ga je naar boven, waarna je van het uitzicht op de bergen kan genieten. Ook staat hier de Sky Bridge.

Vanaf de brug heb je prachtig uitzicht over het eiland en de zee, althans, als het mooi weer is. Helaas hadden wij tijdens ons bezoek pech en was het erg mistig, waardoor je niks zag. Is het tijdens jouw bezoekje ook erg mistig? Dan raden we je af om naar boven te gaan, want je ziet helaas niks.

Langkawi Sky Bridge
Bovenop de berg bij de Sky Bridge

Dataran Lang

In het zuid oosten van het eiland staat de Dataran Lang, een gigantisch grote eagle, de roodbruine adelaar, waaraan Langkawi zijn naam te danken heeft.

Het is een leuke stop om een foto te maken met het de vogel. Daarnaast is in deze omgeving ook het winkelcentrum van het eiland te vinden.

Dataran Lang
Voor de Dataran Lang

Pantai Cenang

Wij verbleven bij Pantai Cenang, het toeristische gedeelte van Langkawi. Hier staan vele hotels, restaurantjes en barretjes. Wil je een excursie boeken? Dan is de Jalan Pantai Cenang de straat om een tourbureau te vinden. Hier kan je onder andere een excursie boeken naar de mangrove.

Daarnaast ligt hier het prachtige strand Pantai Cenang. Dit strand is 2 kilometer lang en heeft altijd genoeg ruimte voor een plekje waarbij je niet dicht op de rest zit. Op het strand staan veel verkopers, die je graag een tour aanbieden op een jetski of met de banaan.

Strandjes in het noorden

Naast het drukkere Pantai Cenang heeft Langkawi nog verschillende andere stranden. Deze stranden liggen voornamelijk in het noorden van het eiland en zijn erg goed bereikbaar met een scooter.

De mooiste stranden in het noorden zijn Tanjung Rhu Beach en Tanjung Rhu, maar tijdens een rondje over het eiland kom je vanzelf nog meer strandjes tegen. Het grote voordeel van deze stranden is dat het erg rustig is, omdat niet veel mensen besluiten om uit het toeristische dorpje Pantai Cenang te vertrekken.

Prachtige en rustige strandjes in het noorden van Langkawi
Prachtige en rustige strandjes in het noorden van Langkawi.
Categorieën:Maleisië