Bezoek het zuiden van Portugal, de Algarve!

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

De Algarve is een van de mooiste gebieden van Portugal. Naast de vele entertainment dat in de steden in de Algarve plaats vindt, is de natuur ook schitterend!

Zelf bezocht ik de Algarve in november en zelfs in deze maand is het gewoon nog rond de 17 graden! In de zomer is het over het algemeen boven de 30 graden, prima om op het strand te liggen dus!

Praia da Marinha

Het mooiste strand van de Algarve is Praia da Marinha. Dit strand ligt achter de imposante rotsen, waardoor er vaak weinig last van wind is.

Praia da Marinha is 28 kilometer verwijderd van Albufeira. Naast een mooi strand, kan je ook over de rotsen lopen om mooie foto’s te maken van het uitzicht en het strand.

Praia da Marinha
Uitzicht vanaf de rotsen op Praia da Marinha.

Faro

Faro is de derde stad van Portugal (na Lissabon & Porto). De stad ligt aan het water en heeft vele mooie Portugese straatjes om doorheen te lopen.

Het is een aanrader om te gaan mountainbiken in de omgeving van Faro. Achter de luchthaven is een onverhard gebied wat zeer geschikt is om te mountainbiken. Daarnaast is hier een plas met een grote hoeveelheid flamingo’s!

Faro letters
Ga op de foto met de letters van Faro in de haven!

Albufeira

In de winter is Albufeira de locatie waar oudere mensen overwinteren. In de zomer? Een grote feeststad voor jongeren! Als je een avondje wilt stappen in de zomer, is Albufeira de plek waar je ’s avonds los kan gaan.

In de winter is Albufeira een leuke plek om te stoppen om even een kopje koffie te drinken en langs de boulevard te lopen.

Categorieën:Portugal