Singapore, een westerse stad in Azië

Gepubliceerd door Marit Bakker op

Zoals de titel al beschrijft, is Singapore een grote stad die heel westers aanvoelt. Toch bevindt dit land met de gelijknamige stad zich in Azië, zuidelijk van Maleisië. Door het grote cultuur verschil met omliggende landen is Singapore zeker het bezoeken waard.

Luchthaven Singapore

Dat je in een ander land bent aangekomen merk je meteen al op de hypermoderne luchthaven. Een super modern gebouw met tropische planten, kunst en een ruimte met korte films. Daarnaast is er ook een waterval aanwezig, maar deze hebben wij helaas niet gezien. Ook zijn er de welbekende filmpjes op het internet van de glijbaan op de luchthaven. Deze was tot onze teleurstelling gesloten.

Vervoer

Het verkeer in de stad is heel geordend. Ruime snelwegen en goede metroverbindingen. Zie hier voor meer informatie over vervoer in Singapore. Dat het verkeer zo netjes is, heeft ook te maken met de regels die gelden in de stad. Zo mag je alleen oversteken bij de daarvoor aangegeven oversteekplaatsen en worden er boetes uitgedeeld als men zich daar niet aan houdt.

De stad is ook heel schoon en dat komt mede door de boetes die staan op het laten slingeren van afval en het kauwen van kauwgum. Dus zorg dat je geen kauwgum bij je hebt als de Singapore bezoekt.

Bezienswaardigheden

De meeste bezienswaardigheden zijn gelokaliseerd rondom het water, de Marina Bay. Kenmerkend is het grote hotel met op het dak een vorm van een boot; het Marina Bay Sands. Door middel van loopbruggen kun je naar Shoppes by Marina Bay aan de ene kant van het hotel en Gardens by the Bay aan de andere kant. Je kunt ook ondergronds doorsteken bij het metrostation Bayfront.

Shoppes by Marina Bay Sands

In Shoppes by Marina Bay Sands zijn veel luxe (kleding)merken te vinden, zoals Hugo Boss, Burberry, Calvin Klein en Cartier. Ook zijn er restaurants aanwezig, zoals een restaurant van Jamie Oliver. Daarnaast zijn er ook een kleine supermarkt en bakkerij (BreadTalk) aanwezig.

Vanuit het winkelcentrum kom je eerst op een terras bij het water uit. Hier is ’s avonds een lichtshow om 8 en 9 uur en op vrijdag en zaterdag ook nog om 10 uur. Vervolgens kun je een rondje lopen om het water. Aan de overkant staat namelijk het kenmerkende standbeeld van half vis en half leeuw die water spuwt; de Merlion.

Rechts het beeld van Merlion en aan de overkant het Marina Bay Sands hotel.

Gardens by the Bay

De Gardens by the Bay is een groot park met veel verschillende bomen en planten. Zowel overdag als in de avond is het park het bezoeken waard. Overdag zie je de mooie bloemen en vogels die in het park leven. Als je wat verder van de hoofdingang afloopt, wordt het vanzelf rustiger en kan je even ontspannen. Overdag kan je ook de kassen bezoeken met watervallen en bloemen. Hier moet je wel entree voor betalen. Het park zelf is gratis te bezoeken. Kenmerkend aan het park zijn de hoge gekleurde ijzeren bomen die net echt lijken. Er is een loopbrug op hoogte tussen twee bomen aanwezig waar je overheen kan tegen betaling. In de avond wordt er een lichtshow gegeven bij deze bomen. Deze beginnen om 7.45 en 8.45 en de sfeer is heel gemoedelijk. Iedereen zit op de grond en kijkt omhoog naar de show. Deze lichtshow is gratis te bezoeken.

Gardens by the Bay

Andere wijken

Naast het drukke gebied rond Marina Bay zijn er ook nog andere wijken in Singapore die je kan bezoeken. Zoals de wijk Little India en Chinatown. In Little India staan een aantal gekleurde huisjes en zijn er marktkramen in de straten.

Categorieën:Singapore