Openbaar vervoer in Singapore

Gepubliceerd door Marit Bakker op

Het vervoer in Singapore is goed geregeld. De snelwegen van de luchthaven naar de stad zijn erg breed en rijden vrij soepel door. Ook is er een goed metronetwerk aangelegd.

Van de luchthaven naar het stadscentrum van Singapore

Om van de luchthaven naar de stad te gaan zijn er verschillende opties. Als eerste is er de gewone taxi. Hiervoor moet je in de aangegeven rij aansluiten en komt er voor de deur een taxi aanrijden. Een andere optie is de metro. Je moet dan van te voren uitzoeken welk metrostation dicht bij je hotel is. Wij hebben gebruik gemaakt van Grab. Deze Uber gerelateerde taxidienst wordt veel gebruikt in Singapore. Hiervoor heb je de Grab app nodig die je koppelt aan je creditcard. Omdat je internet nodig hebt om de Grab te boeken, is het handig om wifi van de luchthaven te activeren. Dit kan via de portalen voor de douane waar je je paspoort moet laten scannen. Na het scannen van je paspoort krijg je een koppelcode voor de wifi. De ophaalplaats voor Grab is bij de reguliere pick-up en staat aangegeven.

Metro in Singapore

Het metronetwerk in Singapore is erg overzichtelijk en snel. Daarnaast ook niet duur. Je koopt een kaartje bij de automaat. Dit kaartje kun je voor 6 ritten gebruiken, maar deze moet je wel per enkele reis of retour opladen. De automaten accepteren meestal alleen briefjes van 2 of 5 Singaporese dollar of muntgeld. Zorg dus dat je over kleingeld beschikt. Als je al weet dat je een retourtje gaat nemen, zet die meteen al op de kaart. Dit scheelt weer extra kleingeld regelen en wachten in de rij. Vooral bij Bayfront kan het erg druk zijn bij de automaten.

Om bij Marina Bay Sands en Gardens by the Bay te komen kun je halte Bayfront gebruiken. Je komt hier met de oranje Circle Line of de blauwe Downtown Line.

Chinatown en Little India zijn op de metrokaart aangegeven met dezelfde namen en zijn daardoor niet moeilijk te vinden. Beide bevinden zich op de paarse North East Line en de blauwe Downtown Line.

De metrostations en de metro’s zelf zijn erg schoon. Dit komt omdat je er niet mag eten en drinken binnen en daar ook op gehandhaafd wordt.

Categorieën:Singapore