De gebouwen van Antoni Gaudí in Barcelona

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

Barcelona staat bekend als stad vol mooie architectuur, waarvan het grootste deel ontworpen is door architect Antoni Gaudí.

Gaudí leefde van 1852 tot 1926 in Barcelona. In deze periode heeft de architect vele kunstwerken gerealiseerd in de stad Barcelona. Bij een wandeling door de stad ontkom je er niet aan om deze kunstwerken te bezoeken.

Sagrada Família

Het belangrijkste en grootste kunstwerk dat is ontworpen door Gaudí, is de Sagrada Família, wat het hoogtepunt van Barcelona is. De bouw van deze prachtige rooms-katholieke kathedraal is gestart in 1882, maar is tot heden nog nooit afgekomen. 

De Sagrada Família is 90 meter lang en 60 meter breed. De hoogste toren is 170 meter, maar deze is tot heden nog niet gebouwd. De snelheid waarmee de bouw van de kathedraal gaat, is afhankelijk van de giften en inkomsten van de toegangskaartjes. Momenteel staat de opleveringsdatum gepland in 2026.

Een bezoek brengen aan de Sagrada Família is uiteraard wel mogelijk. De kerk kan bezocht worden van binnen, waarbij het ook mogelijk is om de toren te beklimmen. Ook kan je een bezoek brengen aan het museum, waarbij de geschiedenis van de bouw wordt tentoongesteld.

Park Güell

Op 2 kilometer afstand van de Sagrada Família, ligt Park Güell, een ander prachtige locatie waar een kunstwerk van Gaudí te vinden is. Zoals de naam al doet vermoeden, is Güell een park, waarin verschillende huisjes staan in met een speelse architectuur. 

Het beeldmerk van Barcelona is de kameleon, afkomstig uit Park Güell. Deze kameleon is gemaakt van kleurrijke mozaïeken.

Kameleon Park Güell

Casa Batlló

Een ander werk van Gaudí dat gemakkelijk te vinden is tijdens een bezoek aan Barcelona, is Casa Batlló. De vertaling van casa is huis, ofwel huis Batlló.

In 1910 werd Casa Batlló gebouwd midden in de stad. Tegenwoordig is het gebouw gelegen langs autoweg. Casa Batlló heeft een prachtig sprookjesachtig ontwerp, waarbij ook bij dit gebouw de mozaïeken weer volop zichtbaar zijn als je een bezoek brengt aan de binnenkant van het gebouw.

Casa Batlló in Barcelona
Categorieën:Spanje