De hoogtepunten van Barcelona

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

Met 2 uurtjes vlieg je vanuit Nederland naar Barcelona, een karakteristieke Spaanse stad waar het lekker warm is en veel te zien valt! Barcelona ligt aan de kust, bovenin Spanje.

Bij een bezoek aan Barcelona zal de naam Gaudí al snel vallen. Deze architect heeft rond 1900 vele gebouwen in Barcelona ontworpen, volledig naar zijn eigen smaak. De gebouwen hebben allemaal een unieke uitstraling en zijn onder andere te zien in Park Güell. Daarnaast mag een bezoekje aan de grootste kerk van Barcelona, de Sagrada Família, niet ontbreken tijdens je stedentrip!

Sagrada Família

De Sagrada Família is een van de bekendste hoogtepunten van Barcelona. De gigantische kerk is al meer dan 100 jaar in aanbouw en bij een bezoek zal te zien zijn dat de kerk in de stijgers staat. Echter staat de Sagrada Família niet volledig in de steigers, waardoor je de kerk zeker kan bewonderen.

De Sagrada Família is op dit moment 170 meter hoog. De toren is op dit moment nog niet gebouwd, dus in de toekomst zal de kerk hoger worden. Aangeraden wordt om een bezoek aan de Sagrada Família overdag te doen. In de avond is de kerk niet verlicht, waardoor er weinig te zien valt.

Sinds 1882 wordt er gebouwd aan de Sagrada Família. Verwacht wordt dat de kerk in 2026 word opgeleverd. De snelheid waarin de bouw van de Sagrada Família gaat, is afhankelijk van de hoeveelheid giften die ontvangen worden van bezoekers. Op 7 november 2010 werd de kerk door paus Benedictus XVI tot basiliek gewijd, ondanks dat op dat moment nog werd gebouwd aan de kerk.

Het is mogelijk om de Sagrada Família van binnen te bekijken. Hiervoor moet een entree kaartje gekocht worden aan de kassa. Afhankelijk van leeftijd / student zijn of andere acties kost een kaartje tussen de 15 en 20 euro.

Daarnaast kan je extra’s kopen, om bijvoorbeeld met de lift naar boven te gaan. Deze extra’s moet je van te voren bij de kassa hebben gekocht, want achteraf kan je deze niet bijkopen in de kerk.

La Rambla

La Rambla is een van de bekendste straten in Barcelona. Deze straat is overdag leuk om te bezoeken, maar tegen de avond wordt deze straat nog gezelliger met allemaal eettentjes waar je binnen of buiten aan de straat kan dineren. La Rambla is een boulevard van ongeveer 1200 meter lang in het centrum van Barcelona.

Bij La Rambla zijn veel straatartiesten, zoals levende standbeelden of muzikanten die wat bijverdienen op deze manier.

La Rambla staat bekend om de zakkenrollers. Wees dus voorzichtig op je eigendommen!

Bij La Rambla zijn vele restaurants. Veel restaurants proberen je vanaf de straat naar binnen te lokken. Dit doen ze door buiten een terras te hebben, waar je extra hoog bedrag voor betaald omdat je dan aan de drukke boulevard kan eten. Vind je dit te duur, dan hebben ze altijd een speciale aanbieding voor je, waarmee je voor een goedkoop bedrag binnen kan eten.

Park Güell

Bij een bezoek aan Barcelona lees je al snel meer over Gaudí. Deze kunstenaar woonde vroeger in Barcelona en heeft veel gebouwen in deze stad ontworpen. Daarnaast heeft hij een eigen park opgezet, Park Güell. Een bezoek aan Park Güell is een hoogtepunt tijdens de stedentrip in Barcelona.

Park Güell is een park in Barcelona, waar veel ontwerpen van Gaudí staan. Kenmerkend aan Park Güell zijn de huizen die in een bijzondere stijl gebouwd zijn. Ook de kameleon van mozaiek waar Barcelona bekend om staat, is te zien in Park Güell.

Naast deze architectuur van Gaudí kan je ook heerlijk door het park lopen. Het park is gratis te bezoeken, wil je de architectuur van Gaudí bezichtigen dan moet je hiervoor entree betalen. Een entree kaartje kost 7 euro. Voor actuele prijzen en acties kan gekeken worden op de website.

Kathedraal van Barcelona

De Kathedraal van Barcelona is gebouwd in de 13e tot 15e eeuw. De kathedraal is 93 meter hoog en is gewijd aan Eulalia van Mérida.

De kathedraal is op sommige momenten gratis van binnen te bezichtigen. In de middag kan je de kathedraal alleen bezichtigen bij een donatie van 7 euro. Een bezoek aan het bijbehorende museum en het dak van het gebouw is inclusief. Indien je in de ochtend of avond komt en het dak wil bezoeken, kost dat 3 euro.

Casa Batlló

Casa Batlló is een ontwerp van Gaudí, dat in het centrum van Barcelona staat. Het gebouw heeft de kenmerkende architectuur van Gaudí, dat ook in andere bekende gebouwen in de stad is toegepast.

De totale waarde van het gebouw wordt geschat op 70 miljoen. De eigenaar van het gebouw is de familie Bernat. Casa Batlló staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Casa Batlló is gelegen in het centrum van de stad. Bij een bezoek aan Casa Batlló kan je ook binnen kijken, een entree kaartje kost 23,50 euro. Actuele prijzen en kortingen zijn te zien op de website.

Arc de Triomf

Net als in Parijs, staat ook in Barcelona een Arc de Triomf. In 1888 werd de bouw van de boog afgerond, zodat deze kon dienen als hoofdingang van de Wereldtentoonstelling die op dat moment in Barcelona werd gehouden.

De Arc de Triomf is ontworpen door de architect Josep Vilaseca i Casanovas. Hij heet ervoor gekozen om de boog te maken van rode bakstenen in Neo-Moorse stijl. De boog is 30 meter hoog. Een opmerkelijk feit over de Arc de Triomf in Barcelona is dat deze geen militair karakter heeft. Op de boog is een tafereel van Jezus Christus te zien.

De Arc de Triomf is gelegen aan het kruispunt van de “Passeig de Lluís Companys” en de Passeig de Sant Joan. Uiteraard kan je ook de Arc de Triomf prima met de metro bereiken. Bij gebruik van de metro moet je uitstappen bij metrostation Arc de Triomf.

Categorieën:Spanje