De hoogtepunten voor een eiland tour over Lanzarote

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

Lanzarote is een van de eilanden dat behoort tot de Canarische Eilanden, gelegen in de Atlantische Oceaan. Het eiland staat bekend als vulkaan eiland.

Tegenwoordig zijn de vulkanen niet meer actief, maar in het verleden waren er vele vulkanen op het eiland actief. Deze geschiedenis is nog goed terug te zien op het eiland, door het vulkaan landschap.

Playa Papagayo

Met stip op nummer 1 van locaties die je niet mag missen op Lanzarote, staat het strand Playa Papagayo. Dit strand ligt in een beschermd natuurgebied, achter een rots. Het is een rustig baaitje, waar geen harde golven zijn en het water prachtig blauw is. Daarnaast is er bij Playa Papagayo ook weinig wind, omdat het achter een rots ligt!

Omdat Playa Papagayo in een beschermd natuurgebied ligt, moet je een entree van drie euro per dag betalen (let op, met contant geld). Daarnaast rijd je over onverharde wegen. Rij hierbij niet te zacht, want dan vallen de wielen in elke kuil waarover je rijdt. Met een ‘normale’ snelheid ben je sneller op het strand en voelde de route erheen minder hobbelig!

Playa Papagayo
Prachtig uitzicht over het strand van Playa Papagayo.

El Golfo

In het westen van Lanzarote ligt El Golfo, een dorpje wat bekend staat om het strand van vulkaanzand. In het dorpje ligt aan het strand een groen meer. Dit meer is groen gekleurd door de hoeveelheid algen dat erin zit, maar geeft wel een bijzonder mooi effect!

El Golfo
Het dorpje El Golfo staat bekend om het groene meer vlak bij de zee.

Beklim een vulkaan!

Lanzarote staat bekend als vulkaan eiland en dat zal je merken ook als je op het eiland bent. Er zijn vele restanten van de vulkanen nog zichtbaar, welke je kan bezoeken.

Op het eiland zijn verschillende wandelroutes uitgezet om zo tot de kraters van de vulkanen te komen. Breng een bezoek aan het Brilliant Volcano Museum, om daar een gratis kaart te ontvangen met wandelroutes. De medewerkers van dit museum kunnen goed advies geven welke wandelroute je het beste kan nemen aan de hand van je conditie en tijd dat je wilt wandelen. Goede schoenen aangeraden!

Parque Natural - Los Vulcanes
Parque Natural – Los Vulcanes

De ruige kust van het westen

Bij een bezoek aan El Golfo is het een aanrader om de ruige kust in het westen te bezoeken. De route langs de kust bevat verschillende stops om even te kijken naar de rotsen en de ruige zee.

Daarnaast zijn er veel surfers actief in het noorden en westen van het eiland.

Aftermovie