Tips bij een bezoek aan de hoofdstad van Spanje, Madrid

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

Madrid is de hoofdstad van Spanje, maar ondanks dat een minder toeristische trekpleister dan de kuststeden Barcelona, Malaga of Valencia. Toch is Madrid de moeite waard om te bezoeken.

De stad bestaat uit vele verschillende pleinen, waar standbeelden het plein sieren. Daarnaast zijn er veel mensen verkleed op de pleinen, waarmee je op de foto zou kunnen gaan.

Plaza Mayor

Tijdens het bewind van Filips III werd Plaza Mayor gebouwd, een belangrijke openbare ruimte in het centrum van Madrid. Het doel van de bouw in de 15e eeuw was om van de locatie een handelsplek te maken.

In het midden van het plein staat een standbeeld van King Philip III, welke gemaakt werd in 1616 en sinds 1848 op het plein te bezichtigen is.

Puerta del Sol

Enkele pleinen verder ligt het Puerta del Sol, de plek waar de wegen van de stad bijeenkomen. Letterlijk vertaald is Puerta del Sol de poort naar de zon.

Puerta del Sol is een erg druk plein waar veel mensen rondlopen. Vaak staan er straat artiesten die muziek spelen op het plein.

Puerta del Sol met de beroemde klok.

El Retiro Park

In het oosten van de stad ligt het grote park El Retiro. Dit park is 125 hectare aan groen, waar je heerlijk kan ontspannen op het gras en even het gevoel hebt alsof je uit de drukke stad bent.

Het park ligt aan het water, waar veel mensen met een bootje gaan varen. Zelf kan je ook een bootje huren, om even lekker op het water te peddelen!

Categorieën:Spanje