Goedkope vluchten vinden binnen Europa

Vliegen is tegenwoordig erg goedkoop, maar hoe kan het dat als jij een keer op reis wilt, je altijd alsnog de hoofdprijs moet betalen voor een vlucht? Vanaf nu zal dit verleden tijd zijn!

Wanneer moet ik vertrekken voor een goedkope vlucht?

Bij het vinden van een goedkope vlucht wegen een aantal onderdelen sterk mee. De belangrijkste factor is het moment waarop je vertrekt. Wil je midden in de zomervakantie op reis, dan kan je ervan uit gaan dat de vluchten een stuk duurder zijn. In de zomervakantie ben je namelijk niet de enige persoon die graag naar de Spaanse zon wil gaan.

Ook het voorjaar is iets duurder, omdat het dan in het zuiden van Europa weer mooier weer wordt en er ook meer vraag is naar goedkopere vluchten. De beste tijden om te reizen met een goedkope vlucht is rond november tot februari. Je kan dan in de meeste gevallen wel een vlucht vinden voor rond de 50 euro retour.

Heb je doordeweeks veel tijd? Dan is het goedkoper om op bijvoorbeeld een dinsdag te vertrekken. Vluchten op vrijdag of zaterdag zijn vaak net iets duurder, omdat dan meer mensen de tijd hebben om een weekendje weg te gaan.

Wil je de allergoedkoopste vlucht? Zorg dan dat je erg flexibel bent en niet gebonden zit aan een vaste vertrek en retourdatum. Wil je bijvoorbeeld een weekendje weg, maar maakt het niet uit welk weekend van de maand november dat zal zijn? Dan is de kans groot dat je makkelijker een goedkope vlucht zal vinden.

Welke maatschappij moet ik hebben voor een goedkope vlucht?

In Nederland zijn er verschillende luchtvaartmaatschappijen die je voor een voordelige prijs naar een stad in Europa kunnen vliegen. Deze maatschappijen bieden vluchten los aan, waarbij je vaak ook een pakket van vlucht en hotel kan boeken.

Wij raden aan om alleen je vlucht te kiezen en je hotel te regelen bij bedrijven de hierin gespecialiseerd zijn, zoals Booking.com of Airbnb. Je hebt dan meestal meer aanbod en bent vaak voordeliger uit.

Voor vluchten vanaf Amsterdam zijn Transavia, Vueling en easyJet de maatschappijen die goedkope vluchten aanbieden. Vanaf Eindhoven vertrekken Transavia, Ryanair en WizzAir voor zeer aantrekkelijke prijzen.

Hoe vind ik de goedkope vlucht?

Om gemakkelijker een goedkope vlucht te vinden, bieden de luchtvaartmaatschappijen veelal handige tools aan om op basis van jouw beschikbaarheid te controleren wanneer je goedkoop kan vliegen.

Bij easyJet kan je heel gemakkelijk zien wat de goedkoopste vlucht is via de inspiratie tool. Daarin kan je op een kaart zien welke vluchten ze aanbieden en wat de goedkoopste prijs is voor een enkeltje, weekendretour of weekretour via de inspiratie tool.

Ook Transavia heeft zo’n handige tool ontwikkeld, waarmee je kan opgeven vanaf welke luchthaven je wilt vertrekken. Daarnaast kan je aangeven in welke maand, welke dag je wil vertrekken en hoeveel dagen je reis moet duren. Aan de hand hiervan zal deze handige tool een overzicht maken van de voordeligste prijzen.

Vueling, RyanAir en WizzAir hebben ook verschillende tools en tonen daarnaast de goedkoopste vanaf prijs voor een enkeltje vaak middels een grote banner op de homepagina. RyanAir stunt met sommige bestemmingen regelmatig met een prijs van 9,99 euro per enkeltje. Uiteraard is dit vaak maar geldig voor beperkte datums, maar als je flexibel bent kan zou je dus erg goedkoop op reis kunnen!