Overal ter wereld internet met de eSIM

Moderne telefoons hebben tegenwoordig een eSIM, waarmee het mogelijk is om virtueel een simkaart te activeren. Verschillende bedrijven spelen daarop in, waaronder GigSky.

Met deze app is het mogelijk om een internet bundel aan te schaffen waarmee je overal te wereld kan internetten. Hiermee voorkom je dure roaming kosten en is het ook niet nodig om opzoek te gaan naar een lokale simkaart met beltegoed.

Internet bundel aanschaffen

Download de mobiele app van GigSky voor Android of iOS. Zodra je de app hebt, kan je kiezen welk abonnement je wilt afnemen. Voor een bedrag van 25 euro kan je 15 dagen lang gebruik maken van een 1GB bundel. Daarnaast ontvang je bij gebruik van kortingscode JZON100 de eerste keer 5 euro korting.

Nadat je een abonnement hebt aangeschaft, zal de app je in staat stellen om de digitale simkaart te installeren. Zodra de simkaart is geïnstalleerd, kan je op jouw telefoon aangeven welke simkaart gebruikt moet worden voor internet, je fysieke simkaart of de eSIM.

Het bundel kan je gemakkelijk afrekenen met je credit card en de eSIM is direct geactiveerd.

Telefoons met een eSIM

Niet alle telefoons zijn voorzien van een eSIM. Voor Apple apparaten zijn alle iPhone X en iPhone 11 varianten voorzien van een eSIM. Heb je een oudere iPhone (met een home button), dan heeft deze nog geen eSIM.

Voor Android verschilt dit erg per merk. Onder andere de Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL zijn voorzien van een eSIM.