De hoogtepunten tijdens een bezoek aan San Francisco

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

San Francisco is een stad in California, aan de westkust van Amerika. De stad staat bekend om de Golden Gate Bridge, een brug die 2,7 kilometer lang is en vanaf de bergen zeer goed te zien is.

De stad heeft een rijke historie, onder andere door de gevangenis Alcatraz, dat een eilandje is waar gevangenen vroeger werden opgesloten. Het gevangenis eiland lag dicht bij de kust van San Francisco, maar door het wilde en koude water was het bijna onmogelijk om te ontsnappen.

Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge is een brug dat San Francisco en Marin County met elkaar verbind. De brug is 2,7 kilometer lang over het water. Je kan de brug zowel met de auto, de fiets of lopend oversteken.

In de begin jaren van 1820 werd de eerste veerboot geïntroduceerd in San Francisco om zo een verbinding te creëren met Marin County. In 1840 werd kreeg de veerboot een schema en werd deze voornamelijk gebruikt voor de transport van water.

In 1867 werd het bedrijf The Sausalito Land and Ferry Company opgericht, dat later bekend werd als de Golden Gate Ferry Company. Het doel van deze veerboot maatschappij was om mensen, een boottocht dat ongeveer 20 minuten duurde.

Op 5 januari 1933 werd gestart met de bouw van de Golden Gate Bridge. Vier jaar later, op 27 mei 1937, werd de brug officieel geopend.

Alcatraz

Alcatraz is een eiland dat 2 kilometer van de kust van San Francisco afligt. Het eiland is in het verleden gebruikt om zware gevangenen vast te houden. Tegenwoordig is het mogelijk om het eiland te bezoeken.

Alcatraz werd tussen 1934 en 1963 gebruikt om gevangenen op te sluiten. In de gevangenis zaten veel zware criminelen, waaronder seriemoordenaars en verkrachters.

De gevangenis werd in 1963 gesloten, nadat er een grote rel was uitgebroken waarbij gevangenen in het bezit waren gekomen van wapens. Nadat het conflict opgelost was, werd besloten om Alcatraz te sluiten, omdat het zwaar verouderd was.

Alcatraz mag bij een bezoek aan San Francisco niet ontbreken. Vanaf Pier 35 is het mogelijk om de veerboot te nemen naar Alcatraz. Zorg ervoor dat je een trui mee hebt, want onderweg is er veel wind en kan het best koud worden! De boottocht duurt ongeveer 15 minuten en als je geluk hebt zie je onderweg nog een dolfijn in het water!

Een entreekaartje voor Alcatraz kan gekocht worden op de website van de organisatie. Een kaartje voor volwassenen kost 37.25 dollar, een kaartje voor kinderen is tegen een goedkoper tarief beschikbaar.

Zorg ervoor dat als je een bezoek wilt brengen aan Alcatraz, je dit op tijd boekt. Vaak zijn de tickets al ruim drie weken van te voren uitverkocht op de website, waardoor het dan niet meer mogelijk is om een kaartje te kopen.

Op het eiland is het mogelijk om een audiotour te doen. Je krijgt dan een headset en loopt door de gevangenissen om verhalen te horen hoe gevangenen in het verleden leefde op het eiland. Je hoort onder andere welke problemen er in de gevangenis speelde, zowel voor bewakers als gevangenen.

De tour is gratis beschikbaar, onder andere in de Nederlandse taal. De audiotour wordt sterk aangeraden om een goed beeld te krijgen van Alcatraz.