De route van Miami naar Key West

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

Bij een verblijf in Florida kan je de Florida Keys niet overslaan. Over 42 bruggen rijd je naar dit kleine eiland, wat het zuidelijkste puntje van de Verenigde Staten is. De route wordt ook wel de Overseas Highway genoemd.

Vanaf Miami is het ongeveer 4 uur rijden naar Key West. Onderweg rijd je over allerlei leuke eilanden, waardoor het aangeraden is om de route niet in een keer te rijden, maar meerdere keren te stoppen onderweg.

Snorkelen in het John Pennekamp Park

De route naar Key West is het makkelijkste op te delen in 5 delen. Zodra je aankomt bij de eerste brug, ben je in de regio van Key Largo. Deze regio is het mogelijk om te snorkelen in het John Pennekamp Coral Reef State Park. Dit park staat bekend om de prachtige onderwater omgeving. Boek wel een tour om met een boot te snorkelen of duiken, want zomaar het park inrijden en het water inlopen om te snorkelen is geen succes. Wanneer je geen boottour gaat doen, is het niet aan te raden om dit park te bezoeken.

De oude spoorbrug in het Bahia Honda Park

Een locatie om zeker niet te missen tijdens de reis naar Key West is het Bahia Honda State Park. Het park zit aan de linkerkant van de weg, waardoor het park makkelijker te bereiken is op de terugweg. 

In het Bahia Honda Park is het mogelijk om te snorkelen. Er is een mooi zandstrand en rustig water om het onderwater leven te bezichtigen. Omdat de Florida Keys oorspronkelijk alleen uit rosten bestaan en niet uit strand, is het zand dat er ligt afkomstig van Miami Beach. Neem daarom waterschoentjes mee als je gaat snorkelen, omdat in het water geen zand meer ligt.

Vanaf het strand van Bahia Honda is ook de Bahia Honda Rail Bridge te zien, een brug dat is gebouwd in 1905 om als spoorverbinding naar Key West te dienen. De brug werd tijdens een oorkaan in 1935 verwoest en is sindsdien niet meer gerepareerd. In 1972 werd er een stuk uit de brug gehaald, zodat boten gemakkelijker ertussen konden varen. 

Rijd over de 10KM lange Seven Mile Bridge

Wanneer je nog ongeveer een uur verwijderd bent van Key West, zal je rijden over de Seven Miles Bridge. Deze lange brug is bijna 7 miles lang, wat meer dan 10 kilometer is. De brug verbindt de eilanden Key Vaca en Little Duck Key met elkaar.

De brug komt voor in vele films en series, waaronder True Lies en Licence to Kill. 

Eindpunt: Key West

Key West is de eindbestemming van de Florida Keys. Boek een hotel in Key West, zodat je genoeg tijd hebt om het historische centrum te bezoeken, waar in de avonden nog genoeg kroegjes open zijn om lekker te borrelen. 

Tijdens je verblijf in Key West kan je naar Southernmost Point. Dit is het meest zuidelijke puntje van de Verenigde Staten en vanaf dit punt ben je nog maar 90 miles verwijderd van Cuba. De locatie is gemakkelijk te vinden, door een grote betonnen boei die op dit punt staat waarmee je op de foto kan!

In Key West is het erg leuk om een boottocht te doen. Reserveer vooraf bij bijvoorbeeld Fury een van de leuke boottochtjes die ze aanbieden, bijvoorbeeld wilde dolfijnen zoeken of snorkelen! Uiteraard zijn er nog genoeg andere bedrijven in de haven die tours aanbieden, waaronder diepzee vissen.

Categorieƫn:Verenigde Staten