ESTA aanvragen voor reizen naar Amerika

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

Om te kunnen reizen naar Amerika, heb je een ESTA nodig. Dit is een vergunning van de Amerikaanse overheid dat verplicht is wanneer je aankomt in de Verenigde Staten. 

Ook wanneer je alleen een overstap hebt in Amerika en je uiteindelijke bestemming bijvoorbeeld Canada is, moet je een ESTA aanvragen.

Benodigdheden

Om een ESTA aan te vragen, moet je in het bezit zijn van een Credit Card of een PayPal account. Het aanvragen van een ESTA kost 14 Amerikaanse Dollar. 

Daarnaast moet je een geldig paspoort hebben, die geldig is tot na je verblijf in Amerika. Is je paspoort niet meer geldig wanneer je in Amerika aankomt, mag je het land niet bezoeken. Controleer daarom goed de geldigheid van je paspoort alvorens je een ESTA gaat aanvragen.

Aanvragen van ESTA

Het aanvragen van de ESTA is vrij eenvoudig, waarbij je wel veel persoonlijke gegevens moet delen met de Amerikaanse overheid. Het aanvragen van een ESTA doe je op de officiële website van de Amerikaanse overheid.

Bij het aanvragen van de ESTA moet je onder andere de gegevens uit je paspoort invullen, je social media account namen invullen (indien aanwezig) en duidelijk maken wie je ouders zijn.

Ook moet je de aanvraag voorzien van een locatie waar je gaat verblijven tijdens je reis naar Amerika. Indien je op meerdere locaties verblijft tijdens de reis, vul je hier het eerste adres van de verblijfplaats in.

Het aanvraagformulier is volledig in het Nederlands, waardoor het invullen zeer gebruiksvriendelijk is. Uiteraard is het formulier ook in andere talen beschikbaar.

Geldigheid

Na het aanvragen van de ESTA is deze twee jaar geldig. Ben je dus van plan om vaker naar Amerika te reizen, is het alleen nodig om de gegevens van je ESTA bij te werken met de nieuwe verblijfplaats.

Neem je ESTA mee op reis

Eindelijk, je vertrekt naar Amerika! Vergeet niet om je ESTA even uit te printen, want hier kan om gevraagd worden tijdens het inchecken van je vlucht.

De douane in Amerika zal over het algemeen niet vragen naar je ESTA papieren, omdat deze gegevens al zichtbaar worden in de systemen wanneer je paspoort wordt gescand.