Bezoek het Joshua Tree National Park

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

Een van de bekendste parken van de Verenigde Staten is Joshua Tree National Park. Het park ligt in het zuiden van Californië, ongeveer twee tot drie uur rijden vanaf Los Angeles of San Diego.

Zelf vloog ik op San Diego, om vanaf daar met een auto naar het Joshua Tree National Park te rijden. Er zijn meerdere wegen die uiteindelijk naar Joshua Tree leiden, maar ik besloot om niet de snelste route te nemen, maar een route die dwars de publieke parken in de omgeving ging, waaronder het Anza-Borrego Desert State Park. Deze route duurt iets langer, maar is zeker een prachtige route om bij Joshua Tree National Park aan te komen.

Route van San Diego naar Joshua Tree National Park
Route van San Diego naar Joshua Tree National Park

Locaties om te stoppen

In het Joshua Tree National Park zijn vele wandel routes uitgestippeld. Als je lang de tijd hebt, kan je kiezen om een lange route door het park te lopen. Heb je minder lang de tijd, of ben je net als ons op een dag dat het 40 graden is buiten, dan zijn er ook kleinere wandelroutes.

Een van de locaties waar je uit de auto kan, is de Cholla Cactus Garden. Hier staan een gigantische hoeveelheid cactussen. Er is een wandelpad gemaakt, waardoor je een rondje van ongeveer 10 minuten kan lopen langs de cactussen.

Een andere imposante plek in het park is de Skull Rock. Dit is een rots in het park, wat de vormen heeft van een schedel. Door erosie van water zijn er twee gaten in de rots gekomen, precies op de plek waar je anders de ogen hebt in een schedel.

Tot slot staat het park vol met… juist, Joshua Trees! Deze prachtige bomen staan niet alleen in het park, maar ook als je het park verlaat via het plaatje Joshua Tree (noorden) zal je ze nog veel tegenkomen onderweg.

Cholla Cactus Garden
Een leuke stop is de Cholla Cactus Garden.

Entree voor Joshua Tree National Park

Het Joshua Tree park is een National Park. Dat wil zeggen dat de Amerikaanse overheid het park onderhoud en de nodige voorzieningen regelt zoals toiletten en knappe wegen.

Nationale parken in Amerika kosten 30 dollar entree per auto. Ga je naar meerdere parken tijdens je vakantie? Overweeg dan om een U.S. Park Pass kaart te kopen. Deze kost 80 dollar en zorgt ervoor dat je elk park daarna gratis in kan! Op de kaart kunnen twee handtekeningen, dus eventueel kan je de kaart doorverkopen aan een tweede gebruiker.