Bezoek het Addo Elephant Park

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

Het Addo Elephant Park is gelegen op ongeveer drie kwartier rijden vanaf Port Elizabeth. Het nationale park heeft de naam te danken aan de grote hoeveelheden olifanten die in het park rondlopen.

Met een auto is het Addo Elephant Park prima te bezoeken. Het park heeft overal verharde wegen en daarnaast zijn stijle wegen en bochten voorzien van asfalt.

Olifanten

In het Addo Elephant Park lopen uiteraard veel olifanten. Leuk aan het park is dat je een grote kans hebt om grote groepen olifanten te zien, evenals de baby olifanten.

Olifanten in Zuid-Afrika hebben slagtanden, in tegenstelling tot olifanten die leven in Aziatische gebieden. De overheid beschermt de olifanten, omdat ze geliefd zijn om op te jagen vanwege slagtanden die van ivoor zijn.

Andere dieren

Naast olifanten lopen er ook nog veel andere dieren wild in het park. Zo heb je bijvoorbeeld kans om zebra’s, everzwijnen en kudu’s te zien tijdens een rondrit door het park.

Ook is er een speciaal gebied waar grote kans is om schildpadden te zien. Langs de weg staan daar ook bordjes dat je extra alert moet zijn dat je geen schildpadden over rijdt met de auto.

Entree

Entree is 248 rand per persoon. Het bedrag betaal je bij de gate en kan betaald worden met contant geld of met credit card. Bij elk nationaal park moet je paspoort gegevens achterlaten bij een bezoek, zorg dat je de paspoorten dus in de handbagage meeneemt.

Categorieën:Zuid-Afrika