Pinguins spotten in Zuid-Afrika bij Betty’s Bay

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

Even lekker een rustig momentje uitrusten terwijl je naar de pinguins kijkt? Neem dan tijdens de route naar Kaapstad een bezoekje aan de pinguins in Betty’s Bay. De locatie van Betty’s Bay is een stuk rustiger, want er komen minder toeristen langs!

Pinguins van Betty’s Bay

Vanaf de weg staat al goed aangegeven waar de pinguins te bezichtigen zijn. Eenmaal aangekomen kan je de auto parkeren en over een houten vlot lopen. Voor het bezoek aan de pinguins wordt een kleine entree gevraagd van een paar euro, waarmee de omgeving onderhouden wordt.

Op het strand van Betty’s Bay lopen honderden pinguins rond. Deze pinguins zijn hier vrijwillig gekomen en worden dan ook niet vastgehouden. Ze kunnen lekker een stukje zwemmen in zee of luieren op het land. Houd er rekening mee dat het wilde dieren zijn, dus raak ze niet aan en geef ze ook geen eten.

Overnachten

Tijdens onze rondreis zouden wij laat aankomen in Betty’s Bay, waardoor wij besloten hebben om te overnachten in Betty’s Bay. Wij hebben overnacht bij de Airbnb van Manfred en Loes, een groot en netjes appartement van vriendelijke (Nederlandstalige) mensen, waar je voor een leuke prijs kan overnachten. Ben je van plan om te overnachten in Betty’s Bay, dan is dit appartement een fijne locatie.

De Airbnb van Manfred en Loes vind je hier. Heb je nog nooit via Airbnb gereserveerd? Dan ontvang je via deze link 25 euro korting op je eerste boeking!

Categorieën:Zuid-Afrika