Walvissen spotten in Hermanus, Zuid-Afrika

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

Hermanus is een leuke plaats aan de kust van Zuid-Afrika. De plaats staat bekend als de plek om walvissen te spotten en is daarom een must om te bezoeken tijdens een rondreis door Zuid-Afrika.

Restaurants

In Hermanus zijn verschillende restaurants aan de kustlijn. Neem de tijd om even lekker te lunchen, terwijl andere zoeken naar walvissen. Wanneer een walvis gespot wordt, zal dit duidelijk worden door veel enthousiaste mensen die aan het wijzen zijn naar een plek in het water.

Walvissen vanaf de kust spotten

Omdat Hermanus aan het water ligt, is het goed mogelijk om walvissen vanaf de kust te spotten. Walvissen in Hermanus zijn soms al te spotten vanaf juli of augustus, maar vaak is het spotten van walvissen gegarandeerd in de maanden september, oktober en november.

Walvissen komen tijdens deze periode van de zuidpool richting de kust van Zuid-Afrika. Ze verblijven dicht bij de kust, omdat het water daar lekker warm is en ze hier goed kunnen voortplanten.

Walvissen tours met een boot

In Hermanus zijn verschillende boot tours te boeken. Met een boot ga je het water op, zoekende naar de walvissen in het water. Tijdens onze reis door Zuid-Afrika hadden wij een boottour geboekt bij Whale Watching, waar je voor 800 rand per persoon een twee uur lange boottocht ontvangt, opzoek naar de walvissen.

Een walvissen tour per boot is een echte aanrader, want met geluk zie je de walvissen van zeer dichtbij. Daarnaast heb je kans om dolfijnen en zeehondjes te zien in het water.

Walvis in Hermanus
Categorieën:Zuid-Afrika