Bezoek het Hluhluwe–Imfolozi Park

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

Het Hluhluwe–Imfolozi Park is een leuk park om te bezoeken tijdens een verblijf aan St. Lucia of omheen gelegen plaatsen. Het park is 96000 hectare groot en is een van de oudste parken van Zuid-Afrika.

Het Hluhluwe–Imfolozi Park bestaat uit twee parken. Het Hluhluwe park bevindt zich in het noorden, terwijl het Imfolozi park zich in het zuiden bevindt.

Geschiedenis

Het Hluhluwe–Imfolozi Park werd geopend in 1895. In deze tijd werd het park voornamelijk gebruikt door koning Shaka, die grote passie had voor jagen en dus graag een dag ging jagen in het park.

Al sinds de start van het park staat de regio bekend om de witte neushoorns. Echter waren er rond 1920 nog maar 25 witte neushoorns over, waarna er extra goed op de dieren gepast werd. De populatie neushoorns groeide hierdoor weer snel.

Dieren

In het park leeft de Big 5, maar tijdens een bezoek aan het park zal je deze waarschijnlijk niet allemaal zien. Voornamelijk de olifanten en neushoorns zijn hier goed te vinden. De populatie van de witte neushoorn is nergens ter wereld zo groot als in het Hluhluwe–Imfolozi Park.

Naast de neushoorn en de olifant bevat het park veel zebra’s, everzwijnen en giraffen. Ook de katachtige dieren, waaronder de leeuw en de cheeta, zijn te vinden in het park. Echter zijn deze dieren lastiger te spotten.

Bezoektijd

Het Hluhluwe–Imfolozi Park mag alleen overdag worden bezocht. De bezoektijd verschilt per seizoen. In de zomer is het park open van 5:00 ’s ochtends tot 18:00 in de avond. In de winter opent het park een uur later, namelijk om 06:00 en sluit het park al om 17:00.

Neem altijd een kijkje op de website van het Hluhluwe–Imfolozi Park voor actuele gate tijden.

Categorieën:Zuid-Afrika