Bezoek Johannesburg & Pretoria in Zuid-Afrika

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

Johannesburg zal voor veel Nederlandse toeristen de locatie zijn waar je aankomt na een vlucht uit Nederland. Zodra je land, kan je natuurlijk niet wachten om op safari te gaan. Toch zijn er nog een aantal interessante locaties om te bezoeken voordat je de wildparken gaat afstruinen naar de big 5!

Apartheid Museum in Johannesburg

Het Apartheid Museum is elke dag tussen 09:00 en 17:00 geopend en neemt je mee in de tijd dat apartheid een grote rol speelde in Zuid-Afrika. Het museum werd in 2001 geopend.

Bij een bezoek aan het museum zie je onder andere en ingang waarboven staat “Whites”, bedoeld voor blanke mensen en een ingang bedoeld voor “Non-whites”. Het zien van deze ingang geeft een duidelijke indruk hoe het leven in Zuid-Afrika verliep tijdens de periode van apartheid.

Voortrekker Monument

Het voortrekker monument is een indrukwekkend gebouw dat gevestigd is op een heuvel in het zuiden van Pretoria. Het monument is gebouwd ter gedachtenis aan de Afrikaanse boeren die vanaf 1836 de kaap verlieten om zo te ontsnappen aan de Britse overheersing.

Het gebouw is vierkant en niet alleen indrukwekkend van buiten, maar ook van binnen prachtig om te zien. Binnen in het gebouw wordt geïllustreerd hoe de boeren leefde.

Voortrekker Monument
Voortrekker Monument

Union Buildings

Union Buildings is de locatie waar de politiek van Zuid-Afrika gevestigd is. Het ligt in Pretoria, waardoor Pretoria ook wel gezien wordt als de politieke hoofdstad van Zuid-Afrika. Uiteraard is hier een kans om de huidige president van Zuid-Afrika te zien!

Het gebouw zelf kan alleen vanaf buiten bekeken worden, maar de tuin is wel mooi om even door te lopen. In de tuin staat een brons beeld van Nelson Mandela, die in 2013 is neergezet. Het beeld is neergezet nadat oud president Nelson Mandela overleed. Het beeld is 9 meter hoog en gemaakt door Andre Prinsloo en Ruhan Janse van Vuuren.

Beeld van Nelson Mandela bij de Union Buildings.
Beeld van Nelson Mandela bij de Union Buildings.
Categorieën:Zuid-Afrika