Bezoek het Kruger Park

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

Het Kruger Park is het grootste wildpark van Zuid-Afrika. Vanaf Johannesburg is het ruim 4 uur rijden tot de dichtstbijzijnde gate. Neem de tijd in het park en verblijf minimaal 3 dagen om zo veel mogelijk dieren te zien.

Overnachten

In het Kruger Park is het zeer geschikt om te overnachten. Het park telt 12 kampen, verdeeld over het hele park. Bovenaan zijn de minste parken, doordat het onderste deel van het Kruger Park een stuk toeristischer is. Het onderste deel van het Kruger Park ligt namelijk dichterbij Johannesburg en is daardoor makkelijker te bereiken voor toeristen die kort verblijven in het land.

Bij een overnachting is er grote kans dat je een bungalow boekt. Een bungalow bestaat uit 1 slaapkamer met in de meeste gevallen 2 aparte bedden. Daarnaast heb je een koelkast, douche en wasbak. In de meeste gevallen is er een gedeelde keuken beschikbaar, maar vaak is het beter om te eten bij het restaurant. Verwacht niet veel luxe, maar wel een prachtige slaaplocatie in een wildpark!

Bungalow bij Olifants Rest Camp
Bungalow bij Olifants Rest Camp

Safari’s

Uiteraard kan je zelf op safari gaan met de auto, maar wat ook leuk is, is om een safari te boeken bij SanParks. Omdat je in ’s ochtends vroeg en in de avond niet meer zelf door het park mag rijden, kan je op safari vanuit het kamp waar je overnacht. Je kan dan op nachtsafari, waarbij je een grote kans hebt om luipaarden te vinden in de bomen.

SanParks is de beheerder van alle nationale parken in Zuid-Afrika. Het bedrijf heeft als doel dat iedereen een safari kan boeken, waardoor prijzen van deze safari’s niet extreem duur zijn.

Advies voor het Kruger Park

Verblijf in het Kruger Park minimaal 3 dagen om alle dieren goed te zien. Start in het noorden van het park, bij de Phalaborwa gate. Omdat er in het noorden weinig toeristen rondrijden, kan je rustig de tijd nemen om alle overstekende olifanten en giraffen te bekijken.

Overnacht bij het Olifants kamp of het Santara kamp, waarna je de volgende dag weer verder rijdt richting het zuiden. Boek daar nog een leuk kamp en rij vervolgens het Kruger Park uit. Kijk goed welke activiteiten worden georganiseerd per kamp, want deze zijn erg divers. Zo is het bij het Olifants kamp mogelijk om in de ochtend een sporen wandeling te maken en is het bij Santara mogelijk om een avondsafari te doen per safaritruck.

Entree

Entree is 304 rand per persoon, per dag dat je verblijft in het park. Het bedrag is vooraf te betalen wanneer je een overnachting hebt geboekt bij SanParks, of kan bij een dagbezoek betaald worden bij de gate.

Bij elk nationaal park moet je paspoort gegevens achterlaten bij een bezoek, zorg dat je de paspoorten dus in de handbagage meeneemt.

Categorieën:Zuid-Afrika