Bezoek Oudtshoorn in Zuid-Afrika

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

Oudtshoorn is een leuke locatie om naar te rijden tijdens het rijden langs de garden route. De plaats is vanaf de kust ongeveer drie kwartier door de bergen slingeren. Eenmaal aangekomen kom je op in het dorp dat bekend staat om de struisvogels!

Bezoek een struisvogelboerderij

Oudtshoorn staat bekend om de struisvogels. Op de route richting Oudtshoorn zal je al verschillende struisvogels tegenkomen. In het plaats zijn verschillende struisvogelboerderijen om te bezoeken. Het is een aanrader om een bezoekje te brengen aan een boerderij, omdat je dan van alles leert over het leven van de struisvogels.

Er zijn verschillende boerderijen in Oudtshoorn. Wij raden aan om Safari Ostrich Farm te bezoeken, deze is het meest diervriendelijk en daarnaast ga je met een open safaritruck tussen de struisvogels rijden!

Bij de Ostrich Farm kan je struisvogels eten geven.

Wakker worden met stokstaartjes

Een grote aanrader tijdens een bezoek aan Oudtshoorn is de stokstaartjes tour met ranger Devey. Je gaat ’s ochtends vroeg met Devey kijken hoe de stokstaartjes wakker worden en langzaam uit hun nest verschijnen. De tour moet vooraf geboekt worden bij Meerkat Adventures en kost 600 rand per persoon.

Deze activiteit wordt ’s ochtends vroeg gedaan, waardoor het aangeraden wordt om te overnachten in Oudtshoorn. Daarnaast gaat de activiteit alleen door met mooi weer, aangezien je een tijd aan het zitten bent tot de stokstaartjes uit het nest verschijnen en ze met slecht weer liever nog even langer blijven liggen.

Categorieën:Zuid-Afrika