Handige tips bij het boeken van overnachtingen in Zuid-Afrika

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

In Zuid-Afrika zijn veel plekken om te overnachten ’s avonds. Je kan in de grote steden overnachten, maar tijdens je rondreis door Zuid-Afrika is het ook enorm gaaf om te overnachten in een wildpark zoals het Kruger Park!

Heb je uiteindelijk alle overnachtingen zelf geboekt? Zorg ervoor dat je dan een overzichtelijke lijst met adressen maakt met de locaties waar je slaapt, mocht het nodig zijn heb je deze lijst dan in een keer voor je.

Overnachten in wildparken

In Zuid-Afrika is het veelal mogelijk om te overnachten in wildparken. Slapen in een wildpark is niet alleen een zeer leuke ervaring, maar heeft ook zijn voordelen. Vanaf de kampen in het Kruger Park worden bijvoorbeeld ochtend en avond safari’s georganiseerd. Vooral de avondsafari is leuk, omdat je het park als autobestuurder vaak voor 17:30 verlaten moet hebben. Met een safari wordt je na deze tijd nog door het park gereden.

Overnachtingen in wildparken zijn zeer geliefd en beperkt. Reserveer deze dus op tijd. Overnachtingen in nationale parken, zoals het Kruger Park, zijn te boeken bij de website van Sanparks.

Overnachtingen in hotels & lodges

Voornamelijk in de steden staan de hotels. Wil je overnachten in Kaapstad, Johannesburg of een andere stad? Overweeg dan om een hotel te boeken bij Booking.com. Je boekt dan via een vertrouwde website je hotel en krijgt duidelijk te zien hoe het hotel eruit ziet voordat je boekt.

Buiten de steden heb je voornamelijk lodges, dat bestaat uit enkele appartementen. Ook deze lodges zijn prima te boeken via Booking.com.

Heb je een huurauto, let dan altijd even op of je goed kan parkeren. Bij de meeste locaties is er altijd wel (privé) parkeergelegenheid beschikbaar.

Overnachtingen via Airbnb

Overnachtingen regelen voor Zuid-Afrika kan ook prima via Airbnb. Veel Nederlanders en Britten die in Zuid-Afrika wonen, verhuren appartementen aan toeristen. Je hebt in vele gevallen wat meer contact met de lokale bevolking, die je tips kan geven over de omgeving. Daarnaast is een overnachting via Airbnb vaak goedkoper dan een overnachting bij een hotel of lodge.

Heb je nog nooit geboekt via Airbnb? Via deze link ontvang je op je eerste boeking 25 euro korting voor de reservering van je eerste overnachting!

Categorieën:Zuid-Afrika