De mooiste parken van Zuid-Afrika

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

Zuid-Afrika heeft vele verschillende nationale parken. Deze parken worden beheerd door SanParks, een overheidsinstelling van Zuid-Afrika. SanParks zorgt voor een goede infrastructuur binnen het park, voorkomt het jagen in de parken en beheert daarnaast de verschillende kampen die gevestigd zijn in de parken.

De parken van SanParks zijn verdeeld over het gehele land. Hieronder worden verschillende nationale parken toegelicht die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Kruger Park

Het Kruger Park is het grootste wildpark van Zuid-Afrika. Het park heeft vele verschillende kampen om te overnachten en met een beetje geluk kan je de big 5 spotten terwijl je rustig over de wegen van het park rijd. Het Kruger Park ligt in de omgeving van Johannesburg en is vanaf deze stad ruim 4 uur rijden tot de dichtstbijzijnde gate.

Hluhluwe–Imfolozi Park

Het Hluhluwe–Imfolozi Park is een van de oudste parken van Zuid-Afrika. Het park is minder bekend, maar ondanks dat wel erg leuk om te bezoeken. Wanneer je tijdens de reis nog geen neushoorns hebt gezien, is dit park zeker een bezoekje waard. Tijdens onze reis door Zuid-Afrika in augustus 2017 hebben we in een dag 22 neushoorns gezien in het park.

Het Hluhluwe–Imfolozi Park staat bekend om de vele neushoorns.

Addo Elephant Park

Het Addo Elephant Park is een van de leukere parken om te bezoeken. Het park heeft een zeer grote hoeveelheid olifanten en verschillende leuke uitzichtpunten. Let wel op dat dit park niet voorzien is van asfalt, maar desondanks valt er prima te rijden door dit park.

Tsitsikamma Park

Ben je avontuurlijk ingesteld? Tijdens het rijden van de Garden Route krijg je de kans om het Tsitsikamma Park te bezoeken. Na een (klimmende) wandeling krijg je een prachtige brug over het wilde water te zien!

Het Tsitsikamma Park is een prachtige locatie tijdens de Garden Route.
Categorieën:Zuid-Afrika