Rondreizen door Zuid-Afrika, deze plaatsen moet je geweest zijn!

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

Bij een rondreis door Zuid-Afrika mogen de leuke locaties niet ontbreken. Onderstaande plaatsen hebben ieder iets unieks binnen het land en zijn dus erg leuk om te bezoeken!

Kaapstad

Kaapstad is voor Nederlanders een van de bekendste steden in Afrika. De stad staat bekend om het meest zuidelijke puntje van Afrika, ofwel Kaap de Goede Hoop.

Daarnaast kan je in Kaapstad een bezoek brengen aan Robben Eiland, de Tafelberg beklimmen en de gekleurde surf huisjes bezoeken bij Muizenberg.

Johannesburg & Pretoria

Johannesburg en Pretoria zijn twee steden die dicht bij elkaar liggen. In Johannesburg is het zeer intersant om een bezoek te brengen aan het apartheid museum.

Vervolg daarna de reis naar Pretoria, waar je en bezoek brengt aan het Voortrekker Monument en de Union Buildings. Bij Union Buildings staat een groot standbeeld van Nelson Mandela.

St. Lucia

St. Lucia is een van de leuke plaatsen van Zuid-Afrika. De plaats staat bekend om de nijlpaarden, die lekker in het water luieren. Wanneer het donker wordt, lopen de nijlpaarden over de wegen en gaan ze grazen.

St. Lucia ligt ook dicht bij twee wildparken, waardoor je vanaf deze plaats ook prima op safari kan!

Oudtshoorn

Oudtshoorn, de locatie die bekend staat om de struisvogels, tref je tijdens het rijden van de garden route. Breng een bezoek aan de struisvogelboerderij en leer alles over deze dieren.

Daarnaast kan je in Oudtshoorn een stokstaartjestour doen, waarbij je ’s ochtends vroeg ziet hoe de stokstaartjes wakker worden en opwarmen.

Hermanus

Tijdens de wintermaanden in Zuid-Afrika is het leuk om langs Hermanus te rijden. In de maanden september, oktober en november is het goed mogelijk om walvissen vanaf de kust te spotten.

Daarnaast is het vanaf Hermanus goed mogelijk om boottours te doen, waarbij je de walvissen goed van dichtbij kan zien.

Betty’s Bay

Betty’s Bay is een leuke plaats dichtbij Kaapstad. Het dorpje is leuk om even langs te stoppen vanwege de vele pinguïns die leven aan het strand.

Pinguïns kom je ook tegen langs de route naar Kaap de Goede Hoop, maar de locatie bij Betty’s Bay is een stuk minder toeristisch en daardoor veel rustiger!

Stellenbosch

Ben je een wijnliefhebber? Dan is een bezoek aan het Stellenbosch een prachtige ervaring. Het Stellenbosch staat bekend om de wijngaarden en de heerlijke wijn. Tijdens een bezoek aan het Stellenbosch kan je de wijn bij verschillende wijnhuizen proeven.

Daarnaast is het mogelijk om bij sommige wijnboerderijen te overnachten, een unieke en prachtige ervaring waarbij je even heerlijk tot rust kan komen!

Categorieën:Zuid-Afrika