Bezoek Port Elizabeth in Zuid-Afrika

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

Port Elizabeth is een stad aan de kust van Zuid-Afrika. De stad heeft zeer lange stranden bij Summerstrand, waar je heerlijk over kunt wandelen bij zonnig weer. Of ga lekker liggen op het strand en krijg een bruin kleurtje!

Boardwalk

Broadwalk is een groot terrein bij Port Elizabeth waar voor kinderen allemaal attracties staan. De locatie wordt druk bezocht door de lokale mensen, onder andere door de vele restaurants die de locatie heeft.

Daarnaast is er een groot casino aanwezig, zodat je even actief kan gokken aan de roulettetafel of even aan de spelautomaten kan trekken!

Addo Elephant Park

Op minder dan een uurtje rijden vanaf Port Elizabeth ligt het nationale park Addo Elephant Park. Het park staat bekend om de olifanten, maar uiteraard leven er veel meer wilde dieren in dit wildpark. Bekijk de zeebra’s, everzwijnen en struisvogels in het wild van dichtbij.

Het park is niet geasfalteerd, waardoor je rijdt over verharde wegen. Het park is een nationaal park en wordt beheerd door SanParks. De entree tot het park kost 248 rand per persoon.

Een grote groep olifanten drinken water in het Addo Elephant Park.

Overnachten

Overnachten in Port Elizabeth kan op vele verschillende plekken. Neem een locatie dichtbij het strand en broadwalk, zodat je ’s avonds lekker kan eten bij een van de restaurants daar. Port Elizabeth is vrij veilig in de avond op hoofdwegen, maar wees altijd alert en ga bijvoorbeeld niet naar het strand als het donker is.

Categorieën:Zuid-Afrika