Boottocht langs de nijlpaarden in St. Lucia, Zuid-Afrika

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

St. Lucia is de locatie tijdens je rondreis om nijlpaarden te zien. Deze toeristische badplaats heeft grote meren met nijlpaarden, die overdag lekker in het water luieren. Zodra het echter schemerig wordt, lopen ze uit het water en beginnen ze met grazen om hun buikje weer vol te eten.

Activiteiten

In St. Lucia is het mogelijk om een boottocht te doen over het water, waarbij je vele nijlpaarden ziet dobberen. Met een beetje geluk doet een nijlpaard z’n bek nog even open of maken ze leuke geluiden.

De boottocht om nijlpaarden te zien kan op verschillende momenten van de dag. De tour duurt twee uurtjes en kost slechts 240 rand per persoon. De boottocht is onder andere te boeken bij Heritage Tours & Safaris. Naast nijlpaarden is er ook een mogelijkheid om krokodillen te zien tijdens deze tocht over het water.

Omgeving

De omgeving van St. Lucia is erg mooi. Het dorpje ligt vlakbij twee wildparken, het iSimangaliso Wetland Park en het Hluhluwe–Imfolozi Park. Beide parken zijn een bezoekje waard, voornamelijk het Hluhluwe–Imfolozi Park. In dit park is het namelijk goed mogelijk om neushoorns te zien, iets wat in andere parken vaak een stuk lastiger is.

Restaurants

Tijdens een bezoek aan St. Lucia is het mogelijk om aan de hoofdstraat een hapje te eten, maar wat misschien leuker is, is om te gaan eten bij St Lucia Ski Boat Club. Bij dit restaurant is het personeel zeer gastvriendelijk, is het eten lekker en daarnaast ligt het restaurant op een zeer mooie locatie aan het strand. Kom daarom op tijd naar dit restaurant, want dan kan je vooraf nog een mooie strandwandeling maken!

Categorieën:Zuid-Afrika