Wijn drinken in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch

Gepubliceerd door Jeroen Zonneveld op

Stellenbosch is een van de leuke rustplekken tijdens een rondreis door Zuid-Afrika. De locatie staat bekend om de wijn, dat in het Stellenbosch massaal wordt geproduceerd. Lekker om een dagje, of meerdere dagen uit te rusten en te genieten van de wijnen uit deze regio.

Wijn proeverijen

In het Stellenbosch zijn zeer veel wijnhuizen. De huizen worden omringd met wijngaarden, waar de druiven groeien. Bij bijna elk wijnhuis is het mogelijk om de huiswijnen te proeven. Afhankelijk van het wijnhuis is het gratis of tegen een klein bedrag mogelijk om verschillende wijnen te proeven. Daarnaast wordt toegelicht hoe de wijn gemaakt is, waarbij deze lekker is om te eten en wat je proeven.

Tijdens ons bezoek aan het Stellenbosch zijn wij bij drie verschillende wijnhuizen geweest, namelijk bij Marianne, Spier en Waterford. Leuk aan deze bezoekjes is de afwisseling van inrichting in het wijnhuis, maar ook de warme sfeer die bij deze locaties hangt. Daarnaast is de wijn natuurlijk erg lekker!

Bij Waterford is het daarnaast mogelijk om een wijn met chocola arrangement te nemen. Je ontvangt dan drie verschillende wijnen met een luxe chocolaatje dat perfect bij de wijn past.

De wijn vaten van Spier.

Slapen bij een wijngaard

Tijdens een overnachting in het Stellenbosch kan je natuurlijk een hotel boeken, maar veel leuker is om bij een wijngaard te gaan slapen. Vele wijngaarden bieden een overnachting aan, waaronder Spier en Marianne. Tijdens ons bezoek aan het Stellenbosch hebben wij twee nachten verbleven bij Marianne in zeer luxe verblijf. Een overnachting bij Marianne is gemakkelijk te boeken via Booking.com.

Roofvogels bij Eagle Encounters

Op het terrein van Spier is ook Eagle Encounters gevestigd. Deze organisatie wordt gesponsord door Spier en verzorgt de educatie met roofvogels voor studenten en boeren die bang zijn voor deze vogels.

Bij Eagle Encounters zijn grote roofvogels te zien, waaronder de Verreaux’s eagle, de grootste roofvogel van Zuid-Afrika. Entree is slechts 75 rand. Meer informatie over Eagle Encounters staat op hun website.

Categorieën:Zuid-Afrika